gitarr ackord solo – spela ett ackord melodi

Ett ackord melodi eller gitarr ackord solo är en metod gitarrister använder för att ta fram det musikaliska möjligheterna till en melodi genom att tolka det som en serie av ackord snarare än enstaka toner. Eller, att sätta det på ett annat sätt, du spelar ackord och melodi samtidigt. Du hittar solo gitarr ackord – en grupp inställning eller utan sällskap – används ganska mycket i jazz gitarrmusik.

I rock-orienterad musik vi är vana att höra ett gitarrsolo spelas av en gitarr, de bastoner av en annan, och rytmen av en tredje gitarr. Använda metoden ackord melodi, gör gitarrist användning av samtliga tre delar i ett musikstycke för att producera ett annat sätt att tolka melodin genom att använda sig av musikaliska effekter av gitarr ackord. Solos spelade detta sätt ofta har förmågan att dra lyssnarens uppmärksamhet i musiken.

Vad behöver vi för att göra det möjligt för oss att spela ett solo gitarr ackord? Vi kan göra vår ackord melodi genom att ta en bit av notblad, flik eller en falsk bok som ger oss den grundläggande melodin och ackorden. Naturligtvis måste du vara bortom den råa nybörjare scenen att göra några framsteg på en gitarr ackord solo, eftersom din anläggning för förändrade ackord måste fastställas i kroppen.

När du har valt ditt musikstycke att omvandla till en gitarr ackord solo, prova att spela melodin som ackord med melodinoten på högsta strängen. Detta sätt kan du enkelt knäpper ackordet från bastoner till diskant och se hur melodin låter och känns på gitarr. Om du spelar pjäsen som ett ackord solo känns alltför besvärligt, måste du tänka på att ändra nycklar.

Ett alternativt tillvägagångssätt för att ordna din egen ackord solo är att använda sig av några av samlingarna av arrangemang ackord melodi på marknaden. Några av dessa antologier är för antingen fingerpicking eller flatpicking bara, men vissa inkluderar båda.

Det är en ganska bra bok av Mel Bay heter Mel Bay Jazz Guitar standarder och Chord Solos Melody. Denna bok har en CD med alla solon gitarr ackord inspelade och de är skrivna i noter samt flik.

Om du bestämmer dig för att lära dig att spela solon gitarr ackord du kan behöva en vän eller lärare för att hjälpa dig med vänster hand fingersättning eller användning av din högra hand fingrar för fingerpicking arrangemang. Oavsett vilken kurs du tar kommer du att finna att lära sig spela arrangemang ackord melodi ganska givande.