hur du ställer in din egen FM-licensiering radiostation och starta upp frågor

Det finns flera sätt att ställa in din egen radiostation. Det beror på hur seriös du är om det. Den enskilt viktigaste du bör veta innan du sätter igång är varför skulle du behöva för att starta en egen radiostation?

Kanske är det för att du är en DJ eller har du ett band och vill nå en publik med dina låtar. Kanske har du en enorm samling av rockmusik och vill dela den med världen. Kanske är du en medlem av klubben och vill tjäna pengar genom att sända en viss typ av musik tillsammans med reklam. Kanske du är en kandidat och vill sprida ordet om din nominering och era anföranden. Eller kanske du är bara människa som brinner för radiostationer och alltid velat starta en egen FM-radiostation. Oavsett fallet, måste du veta vad du gör.

Här är grunderna i att inrätta en ny radiostation i ett nötskal.

Först måste man fatta beslut om två frågor. Du måste välja rätt plats där din studio kommer att placeras. Även du måste bestämma om din radiosändaren kommer att placeras på din studio eller i en avlägsen plats.

Därefter är det dags att skaffa en FM radiostationslicens som gör att du kan lagligt sända din signal.

Det finns två typer av FM-radiostation licens:
– Den låg effekt FM (lokal)
– Den fulla kraften FM (Commercial)
– Licens för Internet-radio (Streaming Media)

Du kan börja sända din nya radiostation genom att få minst en av de nämnda licenserna. Om du menar allvar med detta bör ditt mål vara att först skaffa sig en låg effekt FM licens och sedan gå vidare till den fulla kraften licens. Det finns också möjlighet att ställa in en radiostation som strömmar ljud på internet som är det enklaste sättet att gå med, om du har någon tidigare erfarenhet av FM-radiostationer.

Här är några frågor du måste tänka efter applicering för radiostationen licens:

– Hur mycket pengar är du villig att betala för uppstart och löpande kostnader?
– Vilken typ av utrustning behöver du? Till exempel utrustning för överföring eller ett radio automationssystem etc. Vet du hur man väljer den bästa sändaren för din radiostation?
– Vad är processen att få i luften? Vet du hur du använder din utrustning och gå live? Till exempel, vet du hur många watt din broadcast-utrustning kan hantera?
– Hur ska du handskas med musik licensiering, royalties och upphovsrättsliga frågor? Vet du att du faktiskt måste betala för det också?
– Hur välinformerad är du på temat frekvenser? Förvärva en licens är en sak och få en frekvens för din radiostation är en annan sak. Du måste fylla i och lämna in en ansökan om att begära en ny frekvens.
– Vet du vilken typ av personal man behöver? Har du en plan för att hitta rätt personer för jobbet?

Tanken att sända meddelanden till andra via en radiostation blir mer och mer populärt. Dessa dagar, är vi så rätt med kommunikationsmöjligheter än någonsin tidigare. För väldigt lite pengar kan vem som helst sända sina budskap till världen.