hur man hyra en musikproducent

I min egen erfarenhet tycker jag att människor ofta är lite för nära till sina egna projekt för att kunna vara objektiv och få ut det bästa av det som de kan få. I min egen ödmjuka åsikt, är det just därför som en bra artist kan göra bra på egen hand, men en stor konstnär vet att han måste gå tillbaka och göra en hand off. Tänk om fotboll. Det är inte ofta att en kille får bollen och gör mål. Han har fått hjälp och bistår från de andra medlemmarna i teamet.

Det är just därför platser som myMusicCircle blir så populär. Du behöver inte längre “känner” någon. På samma sätt behöver du inte längre leva i en musik-hot spot eller göra färden dit för att dra nytta av talang. Internet gör att du kan göra det på nätet och få det bästa du kan hitta, ofta för en bråkdel av kostnaden.

Så hur hyra en musikproducent och vet att du får det bästa du kan få?

Det bästa råd är att du kan be personen som du funderar på en kombination av referenser från tidigare kunder och komma papperskopia att lyssna på så att du kan se vad hans “sound” är.

Alla har en viss stil som reflekterar på det sätt de gör allt från att prata till att producera. En tillverkare kanske älskar varm och tung bas. Det är bra om du gör en hip-hop-CD. Men om du arbetar på ett land projekt, det kommer inte att bli så bra.

Så du behöver egentligen att höra ett prov på vad de gör. Jag vet en tillverkare som ALLTID begraver sången så att folk måste anstränga sig för att göra det. Det är hans stil och teknik. Bra för vissa stilar, men inte för mainstream popmusik.