inte får de sjungande blues på grund av dåligt väder

Om du hittar dig själv ryggar tillbaka från att sjunga under vissa väderförhållanden, behöver du inte längre. Tipsen nedan kommer att visa dig hur du kan undvika dessa sjungande blues när dåligt väder kommer.

Tro det eller ej, är vädret en viktig faktor för att lyckas med din sångröst. Torrt väder kan leda till att du har en “torr mun” eller “torr hals.” Sedan finns extrema temperaturer – från extremt varmt att frysa kalla temperaturer.

Den extremt kalla vädret kan orsaka förkylningar, rinnande näsor, influensa och halsont – alla hinder för din sång. Den extremt varma vädret kan orsaka förlust av andning och svårigheter när du håller långa toner. Hög luftfuktighet, höga pollen, osv – alla dessa kan påverka din sång på ett negativt sätt!

fukt och andningsproblem när hon sjöng

Med för mycket fukt i luften eller hög pollen nivåer, kan du uppleva tyngre andning än vanligt, speciellt när man sjunger. Till hjälp, försöka ta långsamma, stadiga andetag innan din sång händelse. Öva på låten igenom några gånger och praxis andas in mellan raderna av verserna. Om du tränar “när” du kommer att andas och sedan tänka igenom det som du utför, kommer du att finna det lättare att hålla din andning precis hela låten.

Att få luft mellan raderna eller efter flera ord av låten kommer att hålla flödet av luft stadigt medan du sjunger och kommer också att eliminera den panikartade känslan av tung andning.

extremt kallt – förkylningar, buggar influensa, rinnande näsor och mer!

Om du är väldigt sjuk eller har feber då behöver du antagligen att avboka din sång händelse. Om du bara har en vanlig förkylning, rinnande näsa, eller mindre ont i halsen, det finns sätt att hjälpa din röst och bekämpa dessa problem. Med en rinnande näsa, använd nässpray innan sjunger att rensa ut någon extra slem.

Med en halsont, använd honung och citron blandningar som lindrar din hals innan du utför. Om möjligt, ta blandningen med dig till evenemanget och ta en paus för att använda vägen lösningen hälften genom prestandan när man sjunger flera låtar. I händelse av en nödsituation, hitta några lugnande halstabletter med honung och citron. Om halsen är kraftigt öm och det gör ont att svälja, försöka skjuta upp din sång händelsen tills det känns bättre.

Med en täppt näsa, använda en luftfuktare på natten innan i närheten av din säng. Det finns också mediciner för att rensa näsgångarna såsom Vicks (TM) ånga gnugga.

kliande hals syndrom

När du har en kliande hals, den fruktade hosta när sång kan vara plåga! Undvik att äta eller dricka saker som gör din hals torr på dagen du ska utföra. Drick mycket vätska för att hålla stämbanden smörjas. Även sång, undvik att andas in genom munnen om möjligt. När torr luft träffar en torr hals, händer det “kliar”! Andas in genom näsan mellan raderna i din låt. Öva att göra detta i förväg så att du inte kommer att känna sig obekväma.

För att skydda dina stämband, prova dessa tips:

* Öva sjunga i duschen för extra fukt.
* Drick mycket vatten varje dag.
* Håll en luftfuktare till hands.
* Limit mejeriprodukt intag på dagen för din prestation.
* Lägg citron till ditt vatten.
* Använd honung regelbundet för att lugna halsen.

Dessa sjungande tips hjälper dig att vara mer förberedda nästa gång du stöter på dåligt väder.