Jimi Hendrix är det # 1 rock’n’roll stjärna genom tiderna

Jag har varit i rock and roll hela mitt liv och jag erkänner att det är lite svårt att sätta Jimi Hendrix ovan Mick Jagger i form av lysande rock and roll stjärnstatus, men efter att ha sett flera filmer av både Jimi och Mick i konsert, här är varför jag skulle gör det:

Ett. bäst musiker

Jimi Hendrix var den enda sanna geniet i rock and roll. Ordet geni är mycket överutnyttjas och det är ofta tillämpas på personer som är extremt begåvade. Jag håller inte med i ordlistan när den likställer geni med “exceptionell intelligens”, och vad jag tror att ordet geni är tänkt att hänvisa till är en person som skapar något som är nytt, och inte bara nya, men betydligt nytt, viktigt, och något av en milstolpe i mänsklighetens utveckling. Jag kallar Albert Einstein den främsta geni av mänskligheten eftersom relativitetsteorin var en jätte hopp i förståelse för hur vårt universum fungerar och till denna dag, få människor förstår faktiskt något annat än bomben delen. Jimi Hendrix var geni rock’n’roll eftersom han var den enda som uppfunnit något nytt. Det är nästan omöjligt att göra något som är riktigt nytt inom musiken eftersom det finns bara åtta toner i västra skala så i en mening, är all musik derivat. Men Jimi uppfann gitarr återkoppling och ingen innan Jimi ens tänkt på det. Och Jimi tog hans uppfinning ett steg längre. Tills Jimi kom, har all musik sedan tiden för Mozart och Beethoven byggts på ackord struktur och rock and roll musik använder enkla ackord struktur. Jimi använde faktiskt återkoppling enbart att konstruera sång struktur i ett fåtal, men inte alla av hans låtar (dvs. Tredje stenen från solen). Till denna dag, har ingen kunnat göra vad Jimi gjorde. I själva verket köpte Jeff Beck Jimi s start på en auktion och även super duktiga Jeff medgav att han inte kan få samma ljud ur samma gitarr som Jimi fick. Med all respekt för Mick, han är en lysande sångare och en av alla tiders stora rock och låtskrivare roll, men han är inte egentligen en lysande musiker eftersom han bara spelar kompgitarr. Jag tror att Mick skulle hålla med mig om Jimi är ett geni gitarrist eftersom Mick var en av de första att upptäcka Jimi när The Experience gjorde sin debut på klubbarna i London. Tillsammans med John Lennon, spred Mick ordet till de andra brittiska musiker om nya nova i rock’n’roll himlen.

2. bästa artist

Det är oavgjort mellan Jimi och Mick. Kalla det ett dött lopp med en överlevande. Om Elvis fortfarande andades han skulle flåsar båda sina halsar och jag förmodligen kommer att få flack från en massa människor för att säga det, och ännu mer flack från AGNOSTIKER fans av Madonna, Prince (vem han är dessa dagar) och Michael Jackson (för att inte tala Roberta Flack). Visst Elvis kom först och Elvis var kung, men Jimi och Mick båda hade sina egna unika stilar och varken en var starkt påverkad av Elvis i termer av deras framföranden. Mick var påverkad av James Browns dansa och bara Gud vet vem påverkade Jimi prestanda stil eftersom han var verkligen ett original. Dessutom flyttade Elvis på att agera och han spelade in massor av under genomsnittliga filmer – och nu ska jag verkligen få flack! Tyvärr jag inte kommer att få Roberta. Men allvarligt, förtjänar Mick en utmärkelse för att sätta på en bra show varenda gång han syns, han som redan från debuten som en ung man, och han fortsatte att göra det som en gammal man. Jimi dog som ung. Båda av dem var sex stjärnor på scenen såväl som utanför scenen men tittar Jimi på scen är inget annat än häpnadsväckande. Han hade alla drag, han hade kroppen av en svart Adonis, spelade han sin gitarr med tänderna, bakom ryggen, under hans ben, och när han satte eld på den i slutet av hans shower, fick han ner på sin knän och bad till Guitar Gud som uppenbarligen lyssnat till honom. Han var inte en dansare som Mick, var han en mover och en shaker av kvinnors “G” fläckar. Folk står framför sitt artistnamn hade alla samma förbluffad uttrycket i deras ansikten som för att säga, “Jag kan inte tro den här killen! Vilken galax kom han ifrån?”

Tre. låtskrivande talang

“Och vinden ropade Mary”. Åh, Jimi, hur poetiskt du möjligen? Så den galaktiska stormen skrek “Jimi”, och vad hetero man i hans rätt sinne vill inte att “Foxy Lady”? Jag antar att en man som är i en “Purple Haze” inte skulle kunna känna igen en, och en man som är i ett tillstånd av “Manic Depression” inte skulle kunna komma ur sängen och göra något åt ??det, men varje gång Jimi lanserar i Foxy Lady med sin berömda dissonant E ackord min libido står upp och hyllar. Och varje gång jag hör att hela tiden klassiska återkoppling anteckning i mitten av låten, det misslyckas aldrig att skicka rysningar upp min ryggrad. Jämförelser med andra låtskrivare är överflödiga. Jimi uppenbarligen skrev mer än ett fåtal stora rock och låtar roll, han hade nästan alltid något viktigt att säga, och han alltid sa det på ett poetiskt sätt.

4. sångbegåvning

Som professionell rock’n’roll sångare, det är hattar av tid till Mick. Åh, jag får stora argument om det, men människor som skulle argumentera punkten förstår inte rock’n’roll sång. Det handlar inte om utbud, makt, eller teknisk perfektion. Det handlar om känslor och stil. Mick vet hur man sjunger utan att nödvändigtvis använda ord. Liksom Robert Plant, använder han ofta låter ensamt för att uttrycka känslor. Ett typexempel är “Going Home” på Aftermath album som består av 11 minuter av Mick ha sex med en mikrofon. Jimi Hendrix var faktiskt generad av sin egen sång för som en stor musiker, erkände han och förstod de stora sångare. I inspelningsstudion, var han befälhavare gitarr men han antecknade hans sång om och om och om igen tills han fick något som han bara kunde leva med. Men jag satte Jimi i samma klass som Bob Marley och Bob Dylan. Dessa är stora konstnärer som alla var fullt kapabel att förmedla sina egna unika låtar på ett sätt som ingen annan kan. Jag är inte ett fan av Dylans röst och när The Byrds inspelade Dylan låtar, de gjorde ett bra jobb, men de saknar Dylans sarkasm och hans nästan uttråkad känsla med sin egen poetiska briljans. Jag är ett stort fan av Bob Marley och jag gillar hans röst, men jag inser att han inte är en stor sångare. Det råkar vara så att jag älskar Jimi röst. Jag hör Bob Dylans inflytande och jag vet att Jimi var ett fan av Bob röst och hans texter. Men Jimi gjorde något mycket ovanligt högt och på teatern, det kallas en “åt sidan”. Jimi hade en underbar vana att vända bort lite talade fraser, ofta avbryter sig själv medan han sjöng och det kom ut som helt cool. När det kommer till sångare, folk antingen gillar dem eller de inte och allt jag kan säga är att som en professionell sångerska, fungerar Jimi röst för mig big time.

Fem. sexuell aura

Varje rockstjärna har det. Jimi hade för mycket av det för en man. Jag är vilt hetero men jag fascinerades av det sexuella aura som omger Jimi på film. Jag hade turen att se honom en gång i person och jag kan vittna om att han var så varmt som det är möjligt för en människa att vara i köttet. Det finns ett oräkneligt antal kvinnor som skulle vara ganska villiga att vittna om Jimi förmågor i sovrummet.

Så avslutningsvis, är det inte nödvändigt att vara en stor musiker att vara en rockstjärna, precis som det inte är nödvändigt att vara en stor aktör för att bli en filmstjärna. Detta borde vara självklart, och det finns alldeles för många exempel i båda fälten för att börja lista dem. Men Jimi var ett geni gitarrist, en unik och atomicly kraftfull aktör, en stor låtskrivare, en mycket bra sångare, en super nova sex stjärna, och en världsklass personlighet ovanpå allt annat. Det är därför jag kallar Jimi Hendrix på Number One Rock Star of All Time.