lära sig att spela gitarr – köpa en begagnad gitarr

Lär dig spela gitarr – Hur man köper en begagnad gitarr och inte avsluta med en citron.
När du kommer fullt ut att spela gitarr du kommer sannolikt att vilja köpa fler gitarrer. Det finns många olika typer och stilar, och de faktiskt har olika funktioner, de låter annorlunda och de även känner sig annorlunda att spela.
Att köpa begagnade gitarrer kan tillåta dig att öka din samling snabbare för mindre pengar men du vill vara noga med att inte köpa citroner, och gitarrer som har för mycket fel med dem för att göra dem värt att fixa upp.
Det finns många olika ställen att hitta begagnade gitarrer att köpa inklusive online platser som eBay, Craigslist och Kijiji men jag rekommenderar starkt att du köper ditt första par begagnade gitarrer lokalt så att du kan se, hålla och spela instrumentet först så att du kan vara säker på vad du får.
Begagnade gitarrer kan hittas i lokala musik butiker, pantbanker, loppmarknader och lokala annonser så börja där och gå och se så många av dem som du kan. För att bli behörig att hitta de bästa begagnade gitarrer för de bästa priserna, du måste veta vad folk sätter dem igenom innan de säljer dem, då kan du flytta din begagnad gitarr köpa till online-världen.
Du vill bedöma gitarrer slitage och skick i fall du har att göra reparationer på den eller få den reparerad för att spela det eller sälja det.
Kontrollera kroppen för stötar, märken och repor i lacken. Medan vissa människor älskar vintage gitarrer och faktiskt betala mer för att grov väg sliten look, är det oftast inte en önskvärd egenskap för en gitarr som bara är några år gammal för att ha Uncle Teds bältesspänne urgröpningar på baksidan av en annars killer ser gitarren.
Kontrollera nacken för skevhet och andra skador. Håll gitarren upp med änden av kroppen på hakan så att du kan slå upp halsen mot spindeldockan och nycklar tuning. Vad du gör här kallas “observation nacken” och du letar efter höga punkter som kommer att visas som blanka fläckar på banden. Om ett område av banden verkar sticka ut från resten som extra glänsande, då halsen har sannolikt en stor plats där.
Om det finns ett mörkt område, det skulle vara en låg plats. En hals kan justeras för att böja bakåt eller FRAMÅT genom att justera truss rod inuti halsen men kan inte justeras i sidled. Om det är skev, det skräp.
Kontrollera banden själva för slitage. Fret slitage kan visas som bucklor eller gropar i bandet metall, platta fläckar, rost och grader eller skarpa fläckar. Rost kan avlägsnas med stålull och vassa fläckar kan filas ned, men bucklor, gropar och platta fläckar indikerar att gitarren behöver nya band, som kommer att löpa över 100 kr så se till att du verkligen vill satsa så mycket pengar om gitarr behöver band.
De flesta allt annat på en gitarr kan lätt repareras. Små repor kan poleras ut med bil scratch remover eller gnugga förening. Ledningar kan återanvändas lödas eller mickar ersättas och stråkar är billiga. Din huvudsakliga oro är halsen följt av tillståndet i kroppen och slutligen av huruvida instrumentet känns bra i dina händer.
Så, när du är på utkik efter en begagnad gitarr kolla fins punkter ovan, men om du är osäker lämna det till en expert för att göra det åt dig.