mia vermillion släpper debut-CD “ensam tillsammans med blues” presenterar orville Johnson

SEATTLE – Mia Vermillion, framväxande Pacific Northwest blues sångare, låtskrivare och musiker, har släppt sin debut-CD med titeln Alone tillsammans med Blues. Skivan funktioner dobro och slide guitar stor Orville Johnson. Orville har spelat flera av hans egna album, inklusive den kritikerrosade “Slide och glädje.” Deras musik tillsammans belyser en väl matchade styling mellan Mias kvav, jordnära sång svajar och Johnsons känsloladdad gitarr mästerskap.

En oberoende konstnär, har Mia satt ihop en riktigt omärkt ljud. Som Mia kommer att prägla hennes stil, det handlar om upplevelser och den väg man går. “Mina sånger och val sång kommer från min personliga kunskap och livets upplevelser:. Inre och yttre arbetet i relationer, glädjen av musik och liv, och den enorma tillfredsställelse av att erkänna och ge feminina värde och perspektiv i det hela”

Inspelad på Garey Shelton Productions i Seattle, är albumet en samling akustiska traditionella blues med sång stylings formats av landets blues, folkmusik och tidig jazz. “Skivan har en tidlös kvalitet till den,” säger Garey Shelton som engineered albumet. “Jag är verkligen glad över att vara en del av projektet.” På Alone Mias sinnliga, ned-till-jord sång tillsammans med Blues är en blues attityd skulpterad med känsliga inre rytmer, underlätta känslan av genren.

Kärna konstnärer för albumet inkluderar basisten Chuck Deardorf och slagverkare Ben Smith och Mark Ivester. Andra medverkande konstnärerna är Hans Teuber, Garey Shelton och Cary Black. Två av de nio spåren, “Little Bit of Love” och “Kärlekens Lost and Found” är Mias egna kompositioner. Mia producerat rekordet förutom låtarna “Little Bit of Love” och “In The Dark”, som samproduceras med Seattle pianisten och kompositören Tom Kellock.

Mia är på listan av Hip Chick Music, en innovativ ny oberoende skivbolag. VD för Hip Chick Musik, Elise Lebec, beskriver vad som drog henne till att ha Mia på etiketten. “Jag ville skriva henne från allra första gången jag hörde henne eftersom jag insåg att det inte bara var hon en fantastisk artist, men hon var en fantastisk person med många märken och prestationer utanför för att vara en talang. Det är vad HCM gör,. Vi stödja och främja fantastiska artister “JazzTrenzz krönikör Karl Stober talar till Mias stil och palett av musikaliska design skrift,” Hennes blues charm frammanar bräcklighet känslor inom blues Ms Vermillion ekar bluesiga ardors som publik. omfamna och sträva efter att snurra med frekvensen. ”

En inföding av Washington State, växte Mia upp i huvudstaden i Olympia. Under hela sin barndom och som en ung kvinna, utforskade hon och lyssnade till de musikaliska uttalanden av Ann Wilson (Heart), Lil Green, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Ray Charles, och Bonnie Raitt. Mia är energisk och brinner för omfattning och inriktning med hennes musik i kvinnors orsaker. Hon är för närvarande Vice President för Skagit Habitat for Humanity Kvinnors ‘Build. Hon har kunnat använda sina talanger för att hjälpa till att samla in pengar för de kvinnor som är cheferna för hushållens och kvalificera sig för Habitat hem konstruktion.

Alone Together Med Blues finns på iTunes, Amazon, hipchickmusic.com och Rhapsody.