sjunger en naturlig eller skapad talang

Det är en ganska gammal fråga. Är stora vokala rör något man föds med eller något man bygger från grunden?

Tänk på att tala och sjunga är inte den viktigaste funktionen av dina stämbanden. Deras fysiologiska funktion är att stödja andningen och skydda dina luftvägar (förvånande med tanke på hur mycket vi använder rösten).

Vissa människor har bara en naturlig fördel i sport, modellering, eller andra aktiviteter på grund av fysiska egenskaper de är födda med. Detsamma gäller för ljudet.

Det finns gott om folk som går på gatorna som inte har något intresse eller kunskap om sin förmåga att sjunga, men kan vara naturligt bra på det. Likaså finns det människor som har en önskan att bli en stor sångerska, men kanske måste arbeta för att bygga upp sin röst.

Vikten av sånglektioner kan inte uteslutas här. Även om du kan naturligtvis träffa de höga tonerna med makt, är rätt teknik avgörande om du vill undvika skador under lång tid.

Om du har begränsad räckvidd och kraft, kommer röst-utbildning hjälper dig att arbeta med vad du har, och bygga din röst på rätt sätt. Inte alla var tänkt att sjunga som Celine Dion eller Steven Tyler. Upptäck din röst naturligt och njuta av processen att utöka ditt sortiment och makt.

Behöver du hjälp med beck problem? Inte automatiskt anta att du är tondöv om du befinner dig skarpa eller platt (sant tonen dövhet endast förekommer hos 1 av 20 personer). Många gånger rätt vokala övningar och gehör kan hjälpa dig urskilja och matcha tonhöjd bättre.

Om du väljer att ta sånglektioner, vara säker på att din instruktör är trovärdig och vet rätt röstteknik (viktigast andas fundamenta). Det finns en massa människor där ute som vet hur man spelar piano skalor, och kommer bara ha dig följa med. Din instruktör bör kunna visa (åtminstone på en grundläggande nivå) vad de försöker lära dig.

Du kan ta sånglektioner på nätet om du vill undvika de höga kostnaderna för enskild undervisning eller om du bor i ett område där en röst instruktör är inte lätt tillgänglig. Singorama är det program vi nu främja grund av priset och hur grundliga de läromedel är. Klicka här för mer information.

Jag rekommenderar starkt att du rådfråga en undervisning professionell någon gång i din träning (åtminstone periodvis) så att du inte faller in i dåliga vanor.

Njuta av processen! Det kan vara roligt och du kommer bli förvånad över tid vad din röst är kapabel till.

Rekommenderad läsning:
“Tone Dövhet Explained” på ScienceDaily.com
ställa in din röst gratis: hur man får sjunga eller talande röst du vill