typer och användningsområden för audio interface

Audio gränssnittsanordningar tillåta en användare att skicka ljudsignaler till en dator för bearbetning, registrering, eller för vidare utföra kommandon. Audio Interface enheter som mikrofoner tillåter användare att kommunicera med datorn för att spela in något röstmeddelande eller av den anledningen att navigera programvara. Andra typer av ljud gränssnittsanordningar görs att mata en dator med en CD-ljud basis, digital audio, eller MIDI-instrument såsom en synthesizer.

Mikrofoner är de vanligaste ljud-gränssnitt enheter och används med line-in eller mikrofon-in inställningar inne i inspelningen programpaketet. De flesta arbetande system, som innehåller Windows, kommer med viktig inspelning potential inbyggd Du kan registrerar talade budskap, muntliga anteckningar, gör ljud tidskrifter eller också skapar poddsändningar. Du kan dessutom ändra ljudet händelser på ditt fungerande system genom att göra dina egna new wave-filer.

Bortsett från inspelningen, är ljud gränssnittsanordningar också användas med tal bekräftelse programvara. Även i detta fall en mikrofon används för att kommunicera med programvaran. När programvaran är utbildade för att identifiera din röst, kan det medföra automatiskt ut kommandon för dig än att behöva använda ett tangentbord. När du läser in en bokstav, till exempel, kunde tal identifierar programvara avkoda dina talade ord i ett skriftligt dokument. Detta är verkligen mångsidig för någon som inte är en typist, eller som har en tillhörande funktionsnedsättning.

Audio gränssnittsanordningar kunde också användas för att flytta förinspelad musik på ditt system. Använda CD-in eller line-in (beroende), kan du flytta spår från ett kassettband, CD, stereo tuner, eller fonografen till ditt system. När överföras, kunde banan användas på en rörlig musikspelare, åter brännas till en ny CD med favoriter eller lagt till ett digitalt bibliotek.

Audio gränssnittsanordningar lägga till en fantastisk affär för flexibilitet och användbarhet till datorn. High-end ljudkort kan också erbjuda dina fler ingångar för ljud gränssnittsanordningar än budget kort. Om du har en sparsmakad projekt i åtanke, upptäcka möjligheterna med din nuvarande hårdvara och en apt programpaket innan du antar en uppgradering skulle vara nödvändigt. För många projekt väsentlig hårdvara är verkligen tillfredsställande.