undervisning början gitarrister att förstå nycklar så enkelt som möjligt

Om du är en början gitarrist, och du har lärt flera ackord och kan spela dem tämligen väl med någon känsla för rytm, kan du vara redo att ta det till nästa steg. Att nästa steg är att börja förstå precis exakt vad det är som du spelar och varför vissa ackord tenderar att låta bra tillsammans.

Men det verkar finnas en ovilja att antingen ta detta steg, eller att utöva det som det verkar vara för komplicerat ämne. Den första punkten jag kan förstå. Inte alla vill lära sig en hel del musikteori-typ-grejer när allt de vill göra är att kunna spela lite.

Det är också sant att vissa människor är oerhört begåvade och inte känner behov av att försöka lära sig de tekniska aspekterna av något som de redan kan ha en naturlig känsla för. Så varför bry sig? Vad är big deal? Jag vill bara bli en bra gitarr “shredder”. Vad lär det här ger mig ändå?

Här är vad det ger dig:

Ett. Förmågan att förstå varför vissa ackord och noter verkar gå bra ihop, och att utveckla en “känsla” mellan ackord. 2. Den eventuella förmåga att faktiskt “pull” låtar från en inspelning på grund av en förståelse för hur ackordföljder är oftast tillsammans. Tre. Förmågan att veta vad skala eller ackord former kan användas som bly linjer mot en ackordföljd. 4. Förstå hur att införliva musik. Du kommer inte alltid att kunna göra en låt i samma tonart som den ursprungliga konstnären. Fem. Skriva låtar

Men är att förstå tonarter för komplicerat ämne?

Det beror på hur det som lärs ut. Och det beror på målen för eleven.

Lärande nycklar och hur de fungerar är användbart för alla blivande gitarrist – eller någon annan musiker för den delen. Men hur ska man gå om att lära den? Hur ska en instruktör gå om att lära ut det?

Återigen beror det på studenten – åtminstone i mina ögon.

Vill instruktörer vill lära musikteori för teorin skull ur en känsla av renhet? Eller vill de använda sig av teorin att ge sina elever de verktyg för att utföra mer effektivt?

Personligen föredrar jag den senare på “teorin” att eleven alltid kan gå tillbaka och fylla i luckorna på sin fritid om så önskas och om det behövs.

Förståelse musiktangenter innehåller samtidigt en viss mängd av komplexitet. Det är oundvikligt. Teori är teori trots allt, och det kan bli en mind-bedövande övning. Men en instruktör måste göra vad han eller hon kan för att föra den till liv och hjälpa eleven se de praktiska tillämpningarna.

Förstå tonarter är inte rocket science. Den kommer från en grundläggande kunskaper i aritmetik (som 1 + 1 = 2 och 1/2 + 1/2 = 1). Det kommer också från en förståelse av 2 viktiga skalor – den kromatiska skalan, och durskalan.

Jag predikar detta om och om igen att en student inte behöver vara kört ner i ett berg av terminologi för att få en grundläggande kunskap om nycklar och hur denna kunskap kan användas i praktiken.

Det är en byggsten tillvägagångssätt. Det finns en steg 1, steg 2 osv Det första steget är att lära och förstå den kromatiska skalan. Denna skala själv är en del av grunden för musiken.

När du har ett handtag på att lära sig att bygga större och mindre skalor. Efter det, förstå begreppet 3rds och att bygga ackord. Det är allt som finns att få igång på “hemligheten”.

Ingen av dessa saker är svåra att göra. Ja, handlar det om att lära sig lite terminologi, men inte mycket. Det handlar också om att kunna lägga till. Och det innebär också en del memorering. Men hela idén med att lära nycklar är inte rocket science. Och vetskapen om att det ägnar stor utdelning. När du är redo för det. När du är klar, ta besväret. Du kommer inte ångra det.