den mörka mystiska ljudet av cello

Cellon är medlem i fiol familjen och ser ut som en större version av fiol. Det spelas med stråke, har fyra strängar, är ihålig och är gjord med olika träslag. Strängarna skiljer sig dock från fiolen i att den högsta klingande sträng är en sträng är nästa D-strängen, sedan kommer G-strängen och därefter den lägsta strängen är C-strängen. Cellon är för stor för att kunna spelas av vila den på en axel, så det ligger på golvet på sin stödjande endpin med hals fiol hålls i spelarens hand, med musiker som sitter på en stol bakom det. Instrumentet är vanligtvis spelas med rosett i höger hand och vänster hand manipulera strängar för att få de önskade noterna.

Den cello kan ses som en mer flexibel sträng instrument än fiol i att de övre strängarna kan justeras för att anpassa den för att spela äldre klassiska stycken. En del av orsaken till denna flexibilitet skulle kunna hänföras till förlusten av en äldre typ av cello som hade fem strängar.

Dagens cello har bara fyra så anpassningar måste göras ibland. Intervallet på detta instrument är ganska omfattande som ett resultat av dess flexibilitet och liksom fiol den kommer i många olika storlekar för att passa de olika stora människor som spelar instrumentet. Gillar också fiol, är cello gjord av olika material i stället för ett stycke trä. Gran, lönn, pil och poppel är de gynnade typer av trä som används för att göra cello. Som en följd av storleken på cello, det finns en mässing bar som placeras under den övre delen av cello i syfte att stödja dess vikt. Som nämnts tidigare, är det cello ihåliga inuti och på grund av sin storlek lite extra stöd behövs.

Man tror att cello härstammar från basen fiol, vilket var en tre stränginstrument, och blev mycket populär på 1700-talet. Det är ett ganska nytt instrument jämfört med andra sträng och slagverk som användes långt innan cello skapades, men det tar inte bort från rikedom och nåd cello aktier när den används för att spela klassisk musik. Det är förvånande att en relativt ung instrument skulle vara precis lika elegant som fiolen.

Även om det har använts i andra typer av musik, till exempel vissa rock och pop, ibland, är dess elegans bäst för den klassiska genren och är till stor del används i orkestrar och symfonier. Detta är inte att säga att det inte kan användas för nästan alla typer av musik. Det kan vara ett utmärkt komplement till bakgrunden av bara om någon typ av musik på grund av sin djupa, fylligt ljud. Cellon är ett mycket flexibelt instrument och kan anpassas till nästan alla typer av genre.