göra något berg musik

Det kan vara musik för öronen: Du behöver inte resa så långt för att höra eller göra din egen äkta Mountain Music.

Till exempel, i Pigeon Forge, Tennessee, det finns speciella evenemang året runt som välkomnar några av landets bästa bluegrass och Appalachian musiker för otroligt konserter.

Den årliga AppalachiaFest är en oförglömlig kväll med uppträdanden av traditionell Smoky Mountains musik. Den äger rum i januari varje år under den årliga vildmark veckan, firar som arv och skönhet av Appalacherna. Under 2008 kommer AppalachiaFest att ledas av den Grammy Award vinnaren David Holt och kommer innehålla många begåvade konstnärer, däribland den legendariska Ralph Stanley.

Under StringTime i Smokies, som äger rum i augusti varje år, några av landets finaste bluegrass musiker kommer till stan för att betala tribute till musik av Smoky Mountains under tre dagar av gratis konserter. Om du packar ett instrument, kan du delta i den populära Jammin ‘på Old Mill, då artister och besökare njuta av informella jam efter varje kvällens show.

Dollywood är hem för den årliga BBQ & Bluegrass festival. Varje September, ljudet av bluegrass och lukten av grillen locka besökare till parken för 15 dagar mer än 300 gratis konserter. När du inte slicka fingrarna eller knacka tårna, kan du njuta av Dollywood många spännande karuseller och berg-och dalbanor.

För vad du behöver för att göra vacker musik, kan du besöka de många musikaffärer i Pigeon Forge. Dessa specialitet butiker erbjuder många olika typer av stränginstrument, inklusive några som är handgjorda. Du kan testa dina färdigheter på en cymbal, gitarr, banjo, mandolin och mer.

För de som hellre vill höra musiken än att spela det, det finns många teatrar och shower i Pigeon Forge som har bluegrass och traditionell Mountain Music. Lyssna efter en fiol eller banjo solo med en av Pigeon Forge: s duktiga musiker, såsom i de populära låtarna “Dueling Banjos” eller “Orange Blossom Special.”