bra cd täcker säljer mer

Första gången du startar en CD med ditt band, men du vill visa din musik till hela världen, särskilt till dem som inte har lyssnat. Hur du locka dessa människor faktiskt vill lyssna är genom att skapa en cover mördare CD, som ett bra första intryck. Även om det inte finns något rätt eller fel när det gäller att konstverk, här är några grundläggande riktlinjer när du utvecklar din CD-omslag.

– Fånga kundernas ögon. Med andra ord, tänk tilltalande färgkombinationer. En liten bit av insiders faktum: röda och gula tenderar att dra mest omedelbara uppmärksamhet. Inte dina favoritfärger? Inga problem, det finns många andra sätt att göra din CD cover iögonfallande. Så länge färgerna speglar tonen, stämningen och genre av musik, kommer du att fina.

– Gör det läsbar. Det vanligaste misstaget av alla “design” är att ibland artisterna sätta lite för mycket “konst” och ignorera funktionaliteten i sin design. Samma sak med CD-omslag. Fråga dig själv när du ser skissen: är texten syns tydligt mot bakgrunden? Är teckensnittet läsbar nog? Undvik färgcombos som kan påverka människor med varierande grader av färgblindhet (t.ex. röd / grön, röd / blå combo)

– Enkel design fungerar bäst. Med enkla, innebar att vi strukturerat och stilrena. Din grafik visas på en liten fyrkant och om den strider mot din text, är domedagen kommer. Klämma in för mycket i ett litet utrymme kommer bara lämna ditt konstverk ser rörigt. Håll texten endast till den grundläggande information som behövs, både fram-och baksidan.

– Gör det ser professionella ut. Nyckeln till att göra ett grafiskt arbete proffsiga är att använda högupplösta färger och bilder, eftersom de kommer att stå ut bättre på ett litet torg. Om du bestämmer dig för att använda bilder, se till att de har hög upplösning. Se till att företaget duplicera dina CD-skivor är kapabel att göra utskrifter av locket samt CD. Täcker ser suddig eller messily kopieras inte kommer att hjälpa din CD att sälja.

Saken om att utveckla din CD-omslag är inte tveka att anlita en professionell för att göra det rätt. Eftersom som vi konstaterade ovan, är omslaget första intryck till dina fans, och kan möjligen vara den avgörande faktorn för din bandets framtid.