den tidiga Red Hot Chili Peppers historia

I början av 80-talet LA, ett band som heter Tony Flow och Mirakulöst Majestic Masters of Mayhem gjorde vad som var tänkt för att vara en en gång prestanda. Det var en konsert på Rhythm Lounge, med en publik på cirka 30 personer. Medlemmarna i detta band var Anthony Kiedis, Michael Balzary, Jack Irons och Hillel Slovak.

Konserten gick faktiskt så bra att bandet blev ombedd att komma tillbaka veckan efter. De gjorde, med stor framgång igen. På grund av denna oväntade framgång, bytte bandet det namnet. Från och med då de var passande heter Red Hot Chili Peppers.

Med sitt nya namn, gjorde Red Hot Chili Peppers en hel del spelningar under de följande månaderna. Med sina kraftfulla och originella visar de fick uppmärksamheten av skivbolaget EMI, som gav dem ett kontrakt erbjudande. Naturligtvis var det okända Red Hot Chili Peppers glada att underteckna avtalet.

Deras första album hette Red Hot Chili Peppers. Det släpptes 1984. Tyvärr var det en kommersiell katastrof. 25000 sålda exemplar bara inte exakt gör Red Hot Chili Peppers hot. År 1985 släppte de sitt nästa album, Freaky Styley. Det var en annan besvikelse. Som deras tidigare album, underlåtit att göra en inverkan både på listorna och i skivbutiker.

Uplift Mofo Party Plan släpptes 1987. Trots att albumet bara nådde # 148 på Billboard Top 200 albumlistan, ansågs det ett stort steg för den relativt okänt band. Efter Uplift turné, slog katastrof Red Hot Chili Peppers. Deras gitarrist, Hillel Slovak dog av heroin missbruk. Döden ledde till Anthony Kiedis flyr staden, och Jack Irons lämnade gruppen.

I ett försök att ta itu med Slovakiska död, försökte Kiedis och Balzary att få nya medlemmar för att fylla de öppna platserna. Efter några tryouts och avvisanden, landade de på John Frusciante och Chad Smith. Nu när Red Hot Chili Peppers var igång igen, släppte de sitt fjärde album, modersmjölken 1989. Det blev en succé och nådde # 52 på Billboard Top 200 och sälja guld .. Det produceras också bandets första hitsinglar, Knock mig ner och högre mark.

1991 Red Hot Chili Peppers släpptes vad många tror är deras bästa album, Blood Sugar Sex Magik. Albumet fick mycket beröm av kritikerna, och så småningom sålde 12 miljoner exemplar. Det hade hitsinglar såsom Ge bort, Under bron, Sug min kyss och bryta flickan.