gör electro house vinylskivor representerar den ultimata fusionen av musik och media

Electro house vinylskivor göra vissa människor att le, inte bara för electro house har en sådan positiv sound, men att en sådan modern, electro stil housemusik bör finna sin väg ordentligt på vinyl alls. Electro house och dess olika undergrupper genrer och prekursorer såsom techno house har sett en massiv väckelse i början av 1980-talet stil syntetiserade electro pop, men naturligtvis med en mycket mer rå, smutsig typ av ljud, och det faktum att det har visat sig vara så populär visar tydligt det sätt på vilket denna typ av nygamla verk.

Många av techno house hits de senaste åren har gått vidare till att bli några av de hetaste hits av året och på platser som Ibiza och tunga scener house techno house har blivit en av de häftklamrar av den moderna huset scenen. Men varför skulle folk fortfarande intresserade av att köpa moderna techno house i vinyl blankett – vad betyder vinyl har att erbjuda som MP3 och CD inte?

Jag är ett stort fan av modern teknik, datateknik och modern musik filformat. Jag tror att förmågan att hämta, dela och överföra musik runt har öppnat upp en helt nytt fält i en värld av musik och underhållning. Självklart håller jag inte med piratkopiering, men det har alltid varit ett problem med det, och du kommer aldrig att stämpla ut delar i världen. Men det finns några saker att modern teknik inte kan erbjuda oss, åtminstone inte lika bra eller lika framgångsrikt som några av de mer traditionella medierna.

Om du någonsin varit på en nattklubb, hus scen eller annan händelse som Ibiza, är en sak du kommer att märka att de allra flesta av de bästa DJs inte använder CD-skivor eller MP3-filer, eller åtminstone, att de inte använda sådana format exklusivt. Du kommer fortfarande se fall av vinyler staplade upp, och det finns goda skäl för detta. Ja, kan det ta lite längre tid att hitta en post, och ja, kan det vara något mer krångliga, men låt oss vara ärliga, när man har varit i det här spelet för så många år som de flesta av dessa topp DJs, skillnaden mellan snärta en vinyl på skivspelaren och jakt genom tusentals MP3-filer, ladda rätt fil och mixtra omkring med knapparna är försumbar i bästa, och att föredra i värsta fall.

Men en av de stora fördelarna med att ha electro rekord hus vinyl är att du kan experimentera och leka med musiken. Du kan bara inte göra det med digitala filer – du behöver en händerna på tillvägagångssätt. Vid ett hus händelse – kanske föreställa Ibiza här – du inte kan se DJs bara sitta sysslolösa genom att klicka på play-knappen var tre eller fyra minuter. De är aktiva, de är engagerade och de är att delta med musiken.

Detta är något som visserligen inte exklusivt för housemusik, är en dominerande del av genren – det faktum att människor tycker om att delta i utförandet av musiken, och att det inte är en passiv upplevelse. Oavsett om du är i till techno, hus, RNB, hip hop eller någon av de många andra stora urbana genrer eller sub genrer, är det en sak som de alla tycks dela upplevelsen av delaktighet.

Electro house är en relativt ny form av musik, och en som, enligt min mening, har fortfarande inte färdig som återuppfunnit ännu. Det är redan en nygamla tidigt 80-electro pop, och med sina rötter fast förankrad i både 80-talet och den urbana hus scen. Electro house vinylskivor representerar ett ganska brett spektrum av musiker och stilar, med många konstnärer som gärna vill bryta in på techno house musikscenen som ett direkt resultat av dess överväldigande framgång och popularitet.

Electro house har en stark beat, en intensiv rytm och distinkta melodier och riff. Allt detta lämpar sig perfekt för nygamla och experimenterande, och de bästa DJs vet detta. Föreställningarna du upplever techno hus händelser är sådana som du känner en verklig känsla av kreativitet och unikhet. Den återgivande du kommer att höra av din favorit-techno house music kommer sannolikt att vara unik för just den platsen, och kanske till och med just den natten. Detta är tack vare vinyl i kombination med kompetensen hos ett högklassigt DJ som vet housemusik som B-sidan av hans techno rekord hus vinyl.