hus av de stigande ackord solen gitarr

För några år sedan House Of The Rising Sun röstades nummer 122 på Rolling Stone magazine 500 Greatest Songs Of All Time. Om du lär dig att spela den här låten, även du bara spela introt, människor kommer att känna igen dig för cool dude du egentligen är. Detta är en låt som har funnits i ungefär hundra år eller så. Det antecknades först i 1933, och registreras på nytt av flera länder och konstnärer folk under åren fram till den slutgiltiga versionen av House Of The Rising Sun spelades in 1964 av engelsk grupp Eric Burdon och djuren. Låten spelades in i en tagning medan gruppen var på väg i England som ett stöd för Chuck Berry, och ryggraden stickningar introt till låten spelades av gitarristen Hilton Valentine på en Rickenbacker 330 gitarr. Många säger att det var den första gången en folkvisa spelades in av en rockgrupp.

De gitarrackord till låten är enkelt och du kan lära dig ackordföljd i några minuter, sedan tillbringa några år fipplat med arpeggion och mönster knäppa och allt. Så ackorden är A-moll, C-dur, D-dur, F-dur och E-dur. För att få en känsla av inspelningen av The Animals bara spela varje ackord som ett arpeggio som denna ett mollackord:

e ——————————-

b —————— 1 ————

g ————- 2 ——– 2 ———

d ——— 2 —————- 2 —–

a – 0 —————————–

e ——————————–

Om du är bekant med den ursprungliga posten kommer du att veta att arpeggiomönstret används av Hilton Valentine innehåller några fler anteckningar, men om du spelar med en pick du kommer att kunna räkna ut vad han gör. Det finns videoklipp av de djur som utför låten på YouTube.

Okej, så här är en grundläggande guide till hur ackorden för House Of The Rising Sun passar in med texterna.

am c d f
Det är ett hus i New Orleans
am c e e
De kallar the Rising Sun
am c d f
Och det har varit ruin för många en fattig pojke
am e am
och gud jag vet att jag är en

bara upprepa ackordföljd för resten av verserna

Min mor var en skräddare
Hon sydde mina nya jeans
Min far var en gamblin “man
ner i New Orleans

Nu är det enda en spelare behöver
Är en resväska och bål
Och den enda gången han nöjd
Är när han är på en berusad

Åh mamma berätta för dina barn
Inte för att göra vad jag har gjort
Spendera ditt liv i synd och elände
I House of the Rising Sun

Jo, jag fick en fot på plattformen
Den andra foten på tåget
Jag glr tillbaka till New Orleans
Att bära den bollen och kedja

Tja, det finns ett hus i New Orleans
De kallar the Rising Sun
Och det har varit ruin för många en fattig pojke
och gud jag vet att jag är en

Om du söker runt på internet hittar du några lite olika versioner, men jag skulle föreslå att du använder vad jag har gett er här som en grund för din egna varumärke överlämnanden.