samba bandet instrument och annan brasiliansk percussion.

Vad slagverk används i en samba band?

De vanligaste instrumenten i en samba slagverksensemble är Surdo, repinique, caixa, Agogo, tamborin och chocalho. Du kan beskrivningar av dessa och av andra brasilianska samba instrument i den här artikeln. För mer information och för bilden av alla dessa, besök min hemsida TDSounds.co.uk (du kan klicka på länken i resurs rutan under artikeln)

Agogo (uttalas ah-goh-goh)
Detta är vanligtvis en dubbel metall cowbell med ett flexibelt handtag. De två klockorna är stämda olika, en låg och den andra hög. Samba agogos har ett flexibelt handtag för så kan du klicka på klockorna tillsammans samt att träffa dem. (Afrikanska agogos är mer stela) Den agogo hålls i en hand och slår med en pinne som hölls i den andra handen. De flesta experter håller Agogo med handen håller klockan, inte handtaget – detta ger klockorna en mattare ton, vilket är rätt ljud för samba.

Den Agogo tros vara en av de äldsta instrumenten i en samba bandet, innan den infördes i samba det användes för att tillhandahålla strukturen av Baiao, Maracatu, Capoeira och brasilianska religiösa kulter ursprungligen från Afrika. En nyare form av Agogo är en stor tung järn 4 klocka modell.

Berimbau (uttalas BER-im-gren)
Den berimbau är en trä eller bambu båge uppträdda med en metalltråd, och med en kalebass som fungerar som ett soundbox. Du slår metalltråd med en pinne och flytta berimbau mot och bort från kroppen för att ändra tonen i soundbox. Ljudet detta ger är unik, och ofta används för specialeffekter. Detta är en mycket gammal instrument.

I Brasilien är det mest använda i Afro brasilianska rytmer från North East, särskilt Capoeira, men det har funnit en plats i jazz och andra moderna musics på grund av dess unika sound. Det är inte vanligtvis används i samba band.

Caixa de guerra (uttalas cash-ah)
Samba snara trumma. Caixa är en ättling till den europeiska marsch trumman, men det har anpassats för att vara mycket lättare. Den caixa är en metallcylinder med en nylon hud i båda ändar och en sträng snare över det bästa av spelplanen änden. De bästa Caixas är tillverkade av aluminium. Caixas kan vara av olika bredder och djup, den normalstor Caixa används i Rio Baterias är 12 “bred och 15 eller 20cm djup.

CHOCALHO (uttalas stöt-Arle-dig) eller ROCAR
Detta är en metall eller träram bär många metal jinglar. Det är en mycket HÖGT samba shaker. Detta är en grundläggande del i smak av en stor samba slagverksensemble, och har även en viktig funktion i att hjälpa Caixas att upprätthålla rytmen. Välkänt beskrivs av Times of London som “en korsning mellan en kulram och en tamburin”

Cuica (uttalas kweecka)
Den Cuica är en friktion trumma. Det låter som en serie stönanden – och sägs imitera ljudet av en apa, och att ha använts av Amazonas indianerna vid jakt. Den Cuica har en cylindrisk kropp med en gömma hud i ena änden. I centrum av huden finns en pinne, utskjutande tillbaka genom kroppen av trumman. Den Cuica spelas genom att gnida pinnen med en fuktig trasa. Traditionellt används av samba skolor, det ger en exotisk ljud som ändrar klangfärgen på bateria. En riktig Cuica har en gömma huden med en tjock aluminium kropp och vara sökbar. Allvarliga cuicas är 30cm djupa och mellan 8 och 10 “bred och är vanligen tillverkade av rostfritt stål, något mindre är egentligen bara en leksak och kommer inte att höras i en samba band.

Ganza (pronounzed gan-zarh)
Ett ihåligt slutet rör shaker, varierande från fickformat till armlängd, och enkel eller dubbel. Detta är ett förseglat metallrör med stenar eller grus inuti itThe Ganza är mycket tystare än en chocalho och används inte mycket i stora brasilianska Baterias eftersom det inte kan höras. Men det är fortfarande i stor utsträckning i små grupper och i undervisningen. Ett instrument av traditionell betydelse i Baterias där det brukade ha samma funktion som en chocalho.

MARCACAO (Uttalade mark-ah-sugga)
En term som hänvisar till de surdos, som är de stora trummor som markerar rytmen.

Pandeiro (pan-der-oo)
En liten lampa instrument, som en tamburin, men med ett annat ljud. Huvudet är hit med stor skicklighet, med en kombination av kranar, örfilar, skott fälg och rullar. En skicklig Pandeiro spelare kan replikera nästan allt ett trumset kan göra. Pandeiros kan ha trä, plast eller glasfiber ramar och mässing eller djungler metall och plast eller dölja huvuden. I samba den Pandeiro används både för rytmisk uppbackning och som ett soloinstrument. Används mycket på band som spelar många olika stilar av brasiliansk musik, i samba skolor och i Capoeira.

REPINIQUE (uttalas rep-in-eek-ee)
Den repinique eller repique är en lätt samba vattenkokare trumma, med nylon skinn i båda ändar. Den bästa samba repinique sare aluminium för både ljudkvalitet och lätthet, även om du kan hitta repiniques madeof järn eller trä. I Rio samba det spelas med en träpinne, med den andra handen slapping trumman. Den repinique bör inte ha mer än 8 enkla stöttor, något mer både dämpa ljudet och inte lämnar tillräckligt med utrymme för handen att smälla trumman utan att träffa klackarna. 6 klackarna är att föredra i Rio. I andra stilar av brasiliansk musik repenique spelas med ett par flexibla plast “whippy” pinnar. Den repinique infördes i Rio Baterias på 1950-talet. Dess funktion är att komplettera de tamborims och stödja surdos. Det används också som en solo och bly instrument, med sina solon leverera rätt hastighet för ingången av de andra instrumenten.

repique de Mao –
detta är en speciell handen repique utvecklats speciellt för pagode. Den har en metallkropp och en nylon hud endast på en sida.

Surdo (uttalas Soor-duh)
Den Surdo är den stora bastrumman som håller takten för resten av gruppen. Surdos har huvuden i båda ändar. I Rio gömma huvuden används, men utanför Brasilien människor föredrar nylon eller Napa (konstläder) trumma skinn. De bästa surdos för att marschera samba band har aluminium organ som gör dem är lätta och robusta. Surdos kan också hittas med trä organ (bräckliga) och organ järn (tung). Den Surdo anses vara hjärtat av bateria, och ansvarar för märkning och upprätthålla i takt med alla andra instrument. Första eller Primeiro Surdo slår kraftigt på takten, och de andra eller Segundo träffar på den andra delen av beat, svara på Primeiro.

Tamborim
Detta är en liten ram trumma med en 6 “nylon hud, och bör vara sökbar. Ursprungligen gjord i en fyrkantig form och med huden huvudet. Denna lilla trumman hålls i ena handen och lekte med en speciell flexibel pinne (vareta) och i samba det används för att lyfta fram de starkaste delarna av en melodi, som ger skiljetecken för melodin. De första Brailsin tamborins var ÅTTKANTIG och täckt i skinn. Det finns en legend som de brukade vara täckt med katt hud, men eftersom detta är skör och tårar lätt, kanske förklaringen inte vara sant.

Tan Tan –
Den tan-tan är en lång konisk trumma med en gömma eller Napa huvud vid ena änden. Används för att ta över platsen för en Surdo i en liten samba grupp eller pagode session. Denna trumma spelas med spelaren som sitter ner, och trumman vilar över spelarens knä. Huden spelas med ena handen medan kroppen tappas med den andra.

tarol
Den tarol är en tunn linje samba virveltrumma normalt inte mer än 10 cm djupt. Från samma familj som caixa da Guerra, den har ett avgörande inflytande på den rytmiska identitet bateria. Det används ofta för att spela upp på axeln, i stället för att supperted med ett bälte i midjehöjd det vaggas i en arm, högt upp på bröstet.

tredje Surdo
Den tredje Surdo är en mindre Surdo. Detta är den skärande Surdo, även känd som Surdo Centrador, eller Cutador, och används med kreativ frihet men förblir ansvarig för svängning av bateria. Den fyller i utrymmena mellan de första och andra Surdo beats.

TIMBA – en konisk trumma gjorda av glasfiber, metall eller trä med en plast huvud i ena änden – en marsch trumma. Vuxna medelstora timbas är vanligtvis 70 eller 90 cm djup – korta människor bör använda 70cm timba. Den timba spelas upprätt, med plast flexibla whippy pinnar eller trumpinnar, eller kan spelas för hand också. Det används i stilar från Nort Eastern Brasilien, såsom samba reggae. Även om detta är en traditionell trumma det var nästan obsolite i Brasilien tills Carlinhos Brown återuppfunnit den för sitt band Timbalada på 1980-talet.

samba visselpipa
Den traditionella brasilianska samba visselpipa är en 3 ton visselpipa av trä. Äkta och kära är mycket högt och kan höras lätt över 30 eller 40 trummisar. I stora samba slagverk band i visselpipan används för att fånga uppmärksamheten hos trummisar och reglera hastigheten på samba bandet. Men en 3 ton samba visselpipa kan också användas som ett instrument i sin egen rätt.