en enkel guide för att lära sig gitarr solo

Har du någonsin varit på en konsert och och hade ditt sinne blåses bort av gitarrist? Du finner det omöjligt att vända sig bort under hans eller hennes gitarrsolo. Du ser dig själv på scen och du äger den för det ögonblick i tiden. Detta är vanligtvis en dröm för de flesta om inte alla blivande gitarrister.

Följande är några idéer för din dröm att lära sig konsten av gitarrsolo och göra det till verklighet.

Gitarrsolon används allmänt i alla typer av musik – rock, blues, jazz, även klassisk. För det mesta, gitarrsolon hända med en hel del improvisation. Utföra gitarrsolon kan säkert vara en fantastisk för att inte nämna en oförglömlig upplevelse om du är genuint förberedda för tthe utmaning. Förutom att det kommer att hjälpa till med öka anslutningen om musiken liksom publiken.

Mastering några av de grundläggande principerna kan drastiskt göra det lättare för dig att lära dig gitarr solo på rätt sätt. Först måste du, lära sig olika skalor, blues, pentatoniska, dur, moll, etc. Ju mer lätthet du har spelar dessa skalor desto mer sannolikt är dina chanser att faktiskt spela ett gitarrsolo.

Majoriteten av alla solon du hör är inget mer än enkla skalor som kan ändras och användas i kombination med flera andra skalor. Öva alla skalor såväl framåt som bakåt, tillsammans med utnyttjande plock stilar kommer att göra lärandet gitarrsolon en enkel uppgift. Ju fler sätt du kan spela skalor, desto fler variationer av solon du kan skapa.

Du kan lägga till tekniker såsom vibrato att injicera smak och känslor i varje solo. Bara om alla gitarrister kommer att lägga vibrato direkt till en anteckning, men du kan också tveka något bara genom att spela tonen normalt på gitarren innan du ansöker vibrato.

Om du böjer strängarna, kommer detta definitivt lägga en enorm mängd textur till dina gitarrsolon. Ett annat sätt att lägga till din solo är genom att spela arpeggion tillsammans med skalor och prova att använda en dubbel-picking stil för att göra det ännu mer unikt.

Kom ihåg, det är inte vad du spelar, men hur du spelar det som får dig att sticka ut som en stor gitarrist. Att kunna lägga improvisation till ditt totala spelande kommer att göra det verka som en promenad i parken för att lära sig gitarr solo.

Det bästa sättet att närma sig improvisation är från upp och ner metoden och även sidledes metod. Med upp och ner strategi kommer solo spelas efter eller bygger på den befintliga ackord, med sida till sida teknik kommer gitarristen gör ett solo baserat på den aktuella skalan.

Du bör ha en daglig praxis rutin, hålla fast vid det och även genom att försöka lära sig så många licks som du kan varje gång du tränar. Det kommer att bli nödvändigt om du verkligen vill lära sig gitarr solo. Försök att införliva väl några välkända flikar spelas av gitarr mästare, kommer detta att hjälpa dig att utveckla ditt gitarrspel färdigheter.

Du kan alltid bli bättre genom att lyssna på andra solon och lära av sina stilar och försöker att tänka på olika sätt att förbättra ditt spelande.

Där har ni det. Om du följer dessa förslag på nolltid kommer du att bli fantastiskt inte bara dig själv utan någon som lyssnar på dig.