fender stratocaster

The Fender Stratocaster, mer allmänt kallad Strata är en av de mest kända gitarrer. Den har spelats av många olika musiker runt om i världen som har haft en underbar möjlighet att sprida de goda nyheterna om dessa högkvalitativa gitarrer. Det har faktiskt varit flera variationer på den ursprungliga Fender Stratocaster. Den ursprungliga gitarren var en tvåfärgad sun burst finish som gjorde det verkligen chockerande att titta på. Kroppen var gjord av massiv ask, något som inte pågå i sina gitarrer. Fender började så småningom att göra sina gitarrer av massivt alträ att de skulle visa sig hålla med för några år framöver.

Medan många av de nyare Fender modellerna kan ha förbättrats på ljudkvalitet och musikaliska förmåga att gitarren kan hantera, vintage Fender Stratocaster gitarrer hämta fortfarande en ganska öre. En av de många trevliga funktioner som de hade var att de skulle kunna göras med en egen färg på färg. Det var en extra avgift, men tillåtet för ännu mer personalisering av gitarren.

Det fanns många kända musiker som använde en Fender Stratocaster, var en av de mest berömda Buddy Holly. Han använde dem nästan uteslutande använde George Harrison och Paul McCartney från Beatles också gitarrer Fender Stratocaster, men efter att CBS hade tagit över företaget. Detta gjorde en signifikant skillnad i utformningen av gitarr, som rosenträ fretboards var inte längre den huvudsakliga idén. Istället var mindre hållbara och billigare material som används för att slarva och spara pengar.