marknadsföra din musik och band

Principerna för marknadsföring ett band och att komma till den punkt att göra verkliga pengar från shows egentligen inte skiljer sig så mycket från att driva ett företag. Bara händer så att denna verksamhet är musik.

Ett gammalt talesätt säger något i stil med “bygga den och de kommer att komma”. Du kan säga att det är ett gammalt talesätt eftersom det i dagens värld borde läsa “bygga den, marknadsföra den … och de kommer att komma”. Tror du mig inte? Hur många super begåvade människor har du kommit över som gjorde otroliga musik i deras källare som aldrig gjort det ur sitt hus. Det är som om de väntar på att någon ska knacka på deras dörr och säga “Jag var bara passerar genom området med en portfölj full med pengar och ville se om du har en stor låten”. Det kommer inte att hända. Men det finns saker du kan göra för att få din musik / band marknadsförs och vi kommer att diskutera detta i följande artikel.

Låt oss först fastställa vad vi är ute efter att göra. Vi måste främja bandet medan samtidigt tjäna lite pengar eller åtminstone inte förlora för mycket på kostnader för marknadsföring, allt detta samtidigt se till att våra ansträngningar kommer att belönas i spader om det görs rätt.

traditionell marknadsföring

Under detta “paraply” vi har saker som t-skjortor, knäppas, klistermärkear och andra fasta materiella goda som representerar bandet / artisten. Uppenbarligen skivor in i bilden och det gör DVD-skivor. Med tillkomsten av Zazzle och andra liknande tjänster som du kan sälja dina varor utan att någonsin se den eller lagra den. Du skapar enkelt din design på nätet och när det säljer de kommer att skriva ut din design på skjortan och skickar den ut. Kvaliteten är mycket bra, men som med allt som bidrar till att göra ditt liv lite enklare, tar det från dina vinster.

Dessa saker tjänar du tillbaka pengar och samtidigt främja din musik / band. När allt är en kille klädd med din t-shirt som att ha en vandrande skylt. Försök att komma ihåg dessa enkla regler när du designar dina produkter:

Ett. Lätt att läsa, tydligt och relativt stor logo. Om du är ett fan av vridna bokstäver och snirkliga linjerna du skulle göra klokt i att hålla sig borta från det. Det betyder inte att din design ska vara intetsägande och tråkig, men håll dig borta från saker som du behöver för att spendera tid och ansträngning för att urskilja. Om du någonsin sett en skjorta för en black metal-band du vet vad jag pratar om. Du vill att folk ska kunna läsa ditt namn snabbt och enkelt. Samma sak gäller för logotyper. McDonalds har de gula valv. Adidas, Nike och Mercedes är kända för sina logotyper. Lägg märke till logotyper bygger på enkla former / grafik.
2. Sätt dina kontaktuppgifter om precis vad som helst. Ju fler kontaktuppgifter desto bättre. En telefon nr är riktigt bra, och så är en e-postadress. Jag vet att vissa saker, som t-shirts för t ex, inte lämpar sig lätt för detta ändamål, men det finns ingen anledning i världen varför webbsidan inte kan vara närvarande på absolut allt.
Tre. Locka folk att ge dig sin e-postadress på något sätt form möjligt så att du kan börja bygga din e-postlista.

icke-traditionella

Här är några idéer för icke-traditionell marknadsföring som ger dig mest valuta för pengarna.

Ett. Vykort. Innan du kör ut och göra dessa själv prova och se om du kan få en sponsring för att betala för korten. Såhär fungerar det: Sök ett företag som på något sätt är knutet till den scen som du vill nå. Om, till exempel, är du ett rockband och även pop, kanske en tatuerare eller en trendig klädbutik göra susen. Du kan få 5 tusen kort gjorda för cirka 200 dollar. Pitch idén som 5 tusen kort distribueras som promo på din show för $ 200, med ditt band på ena sidan och deras verksamhet på den andra. Säg inte saker som du erbjuder på baksidan av kortet, för i all verklighet kortet har ingen tillbaka, har två ansikten. De får 5.000 kort tryckas och delas ut till människor som är i deras marknad och du får ditt kort GRATIS! Fungerar för alla.
2. Om du vet andra gigging band eller artister lägger ut album sedan arbeta tillsammans och placera små sidfötter på varandras affischer. Din affisch kommer att innehålla en liten sidfot med spelningar / utsläpp av fem andra konstnärer låt oss säga … Var och en av dessa konstnärer kommer i sin tur har en liten sidfot på din release / spelning på sin affisch. Du når 5 gånger fler människor i genomsnitt utan någon extra kostnad.
Tre. Sponsring kan vara lite svårt att komma tills du får ett fotfäste på din marknad. Sponsorer leta efter band / artister med följande. Men om du har börjat att bygga en följd då kan du definitivt försöka närma företag för sponsring. Erbjuda plats på alla dina reklammaterial samt reklam för sponsorn på dina spelningar.

Förhoppningsvis har detta gett dig idéer om hur man kan marknadsföra ditt band. Kom ihåg att envishet lönar sig, så få till det.