uncategorizing Skunk Anansie

Skunk Anansie s flammande frontkvinna har en egenskap som skulle skrämma de flesta vuxit upp män. Det är ungefär som den typ av kvinnlig aggressivitet som hon förmedlar till hennes musik. Sanningen i vitögat – Huden är själva hjärtat och själen i bandet, deras identitet.

De flesta fans dras in i Skunk Anansie på grund av “svaga”, en fantastisk ledning av enskild tas från debutalbumet Paranoid och solbränd. Låten framkommit under tiden berget hade en kvinnlig väckelse – kvinnliga rockers regerade på listorna. Hudens röst är skrämmande i sin makt – det är den soniska motsvarigheten till hennes verkliga personlighet. “Svag” visade hur en svart kvinnlig rocksångare kan ge en träff med de bästa av dem. Albumet var en överväldigande debut som kombinerade funk, rock och metal i en ultimat blandning som låter nytt om uncategorizable.

Skunk Anansie eftersträvas två mer respekt kunna skivsläpp, 1996 s Stoosh följt av 1999: s Post-Orgasmic Chill. De två senaste albumen transporteras på deras funk-rock-metal hybrid typ av musik i låtar med en superb Skin spyr fler wraths som “Ja det är jävla politisk.”

Bandet förtjänade rättmätigt att bli en stor framgång, men det är ganska deras hård-till-fack musik som kanske har sin egen undergång. Jag antar att en typisk musik lyssnaren ingen kommer att kunna förstå eller förstå en sådan kraftfull, eklektisk ljud – den som vågar trotsa kategorisering. En genomsnittlig lyssnare används för att lyssna på etiketterna. Tja, är Skunk Anansie inte den sorten som skulle klassificeras som sådana.

Hud och bolagets kommande lanseringen av en “Greatest Hits” album ska förhoppningsvis dra en hel ny generation av rock fans. Om du är lyssnaren som har öron till tjej-frontade rockband (men inte den sortens som Paramore eller Evanescence) som skryter true grit precis som L7 eller Kitty, bättre kolla Skunk Anansie. Du kommer aldrig att ångra!