allt du bör veta om högtalare underhåll

Många gånger händer det att du köper något men vet inte hur man ska behålla det. Har du någonsin tänkt på vad som kan hända med det viktiga musikutrustning som du köpt om du inte behålla dem? Om du inte bryr dig om dem, kan det låta dig ner oftare än inte, och att även under viktiga musikframträdanden.

Högtalare är en av de oumbärliga delar av hela ditt musiksystem. Kvalitet talare har befogenhet att höja kvaliteten på ditt ljud avsevärt. Dock kommer kvalitet till ett pris, så när din dyra uppsättning högtalare eller högtalare krisar du ångra att du inte har tagit väl hand om det.

För att hjälpa dig att behålla dina högtalare, här är en liten högtalare underhåll guide som är uppdelad i två delar: allmän och teknisk.

allmänt högtalare underhåll guide

– Förvara den på en plats där damm inte kommer in i nätet på högtalaren eller i inredningen. Damm påverkar prestandan en hel del. Ibland använder dammsugaren för att rensa ut damm. Du kan även använda fläkten för att blåsa bort damm från insidan, tryckluft är att föredra här. Rengör den regelbundet och använd inte några flytande rengöringsmedel på det som vatten kan skada förstärkarna.

– Förvara dem inte på järn eller metaller främjar magnetism, du kan använda trämaterial för att hålla dem, eller någon omagnetisk en. Förvara den inte nära någon magnetisk källa eller den inbyggda elektromagneten kommer att skadas.

– Statisk elektricitet är ett av de risker som kan påverka dina elektriska system. Gå över mattan och sedan på dina högtalare, du kan få en utbrändhet. Du kan använda antistatiska golvmattor, spray antistatiska kemikalier etc.

tekniska högtalare underhåll guide

– Värme är ett element som du behöver för att ta hand om alltid. Billiga högtalare för det mesta inte kommer med ordentlig termisk design. Håll den borta från direkt solljus. Om det finns ett ventilationshål i botten av varje högtalare, inte hålla det blockerade. Sätt den på en plats där det finns ett motsvarande hål till ventilationshålet.

– Kabeldragning är en annan viktig del av alla elektroniska system. Kontrollera korrekt plugga förfarandet och jacken anslutning, felaktiga uttag på fel kanaler kan spränga högtalarsystemet.

– Ge tillräcklig ventilation är ett annat sätt att upprätthålla och öka dina högtalare liv. Du kan också hålla fansen nära det för att hålla det svalt under tider av kraftig prestanda. Kontrollera om värmen stiger uppåt, och se till att det inte påverkar annan utrustning på vägen.

– Följ alla de förfaranden som anges i högtalarna underhåll guidemanual. De flesta handböcker ger detaljerade instruktioner, råd och tips om hur man kan öka livslängden hos produkten. Spårning dem på rätt sätt kan hjälpa dig att sortera ett antal problem.

– En annan faktor som spelar en viktig roll för att upprätthålla högtalarna i en perfekt skick är kraften. Du måste hålla en oavbruten strömförsörjning och stabilisatorer spänning för att hålla dina högtalare upbeat, i fall det finns ett strömavbrott, stormar blixtar, eller elektrisk våg.

När du köper en högtalare bara hålla den igång i sträck under minst 24 timmar. Om det finns något problem, kommer det att dyka upp i detta utökade körning. Detta kallas utbrändhet testet. Detta är ett test som du måste utföra innan du börjar använda högtalarna. Det låter dig testa högtalarna “fabrikationsfel.