emotionell soulfly

Alla upplever sin egen inställning till musik. Man behöver det för självbekräftelse, en för att uttrycka känslor. Således använder brasiliansk heavy metal sångaren Max Cavalera, som startade Soulfly 1997 efter hans beslut att lämna Sepultura, det som en krängande terapi, medhjälp lösning av alla mänskliga problem. Samt lämnar en av världens mest populära heavy metal-bandet Sepultura, som han organiserade tillsammans med sin bror, var han tvungen att ta itu med det olösta mordet på sin styvson och bästa vän Dana Wells.

Max hävdar denna tid för att vara det mest upprörande och komplicerat känslomässigt i sitt liv. Han var nära en nervös bryta upp. De mest populära musikkritiker delade hans rädsla också. Men Max Cavalera inte ge upp, hade han nog känslor att uttrycka sin övertygelse och fastställa Soulfly bandet 1997. Han kom snabbt upp med band namn, eftersom det enda han saknade i vid den tiden var bara en liten själ fluga.

1998 såg släppet av deras första självbetitlade CD album Soulfly, som nådde nummer 82 på Billboard 200. Max Cavalera lyckats hittat bandet “med idén om kombinerade ljud och andliga övertygelser.” Deras konst maskor folklore, metall och uppriktiga texter.

I 200 av Soulfly släppte den andra CD album Primitive. Albumet innehöll en tung mängd populära band, inklusive Slipknot, Deftones och Shone Lennon, en son till John Lennon. Det inte behaga alla bandets fans var dock bandets mest framgångsrika CD album och nådde nummer 32 i Billboard 200.

Den tredje album, släpptes 2002, tjänade som en äkta känslomässig protest mot kriget i Irak, som innehåller anti-militära texter och en minuts paus paus för att betala tribut av hyllning till dem, som dog i åtgärder. Ett annat album Prophecy, släpptes 2004 var egendomligt av kombination av exotiska folk teman och rytmisk hardcore. Det ser ut som Soulfly följer en tendens att hålla sig på en 2 års uppehåll i släppa sina album. Att tro förutsägelser den 5: e CD albumet kommer att släppas under 2006.