montering ett band från grunden

Så du har spenderat många år att lära sig spela trummor eller spela gitarr och nu du vill starta ett band. Montering ett band från grunden kan vara så enkelt som att ringa upp några vänner och frågar om de vill umgås och leka. Men om du vill skapa ett band med ett öga mot en framtida karriär, kanske du vill gå till väga på ett mer genomtänkt och professionellt sätt.

Det första steget är att bestämma vilken typ av band du vill. Vill du bilda en jazz combo, ett rockband, en landgrupp? Det kommer att avgöra vilken typ av musiker som du behöver och storleken på bandet. När du har en tydlig vision om vilken typ av band som du vill montera, då är det dags att fylla platserna.

Sedan behöver du en plats att provspela. Oavsett om det är din familj garage eller en studio, behöver du tillräckligt med utrymme, anständigt akustik och tillräckligt isolerade eller ljudisolerade så att du inte kommer att få klagomål från grannar.

Nästa steg är att söka upp potentiella bandmedlemmar. Sätta upp anslag på lokala klubbar, på närliggande musikskolor och på högskolor och universitet i ditt område. Du kan också sätta ord via Twitter eller Facebook. Var specifik med vad du letar efter. Om du inte vill att musiker som fortfarande lär sig att leka, göra klart att du bara är intresserad av musiker med x antal år spelupplevelse. Om du vill hitta ett låtskrivande kollaboratör, säg det. Ju mer detaljerad du är, desto bättre pool sökande får du.

När du har din pool av sökande, är det dags att ställa upp auditions, vilket bör vara en process i flera steg. Den första fasen är att hitta musiker med bästa förmåga och sortiment. Om de klarar det testet kan nästa steg är att spela tillsammans för att se om du är musikaliskt kompatibla. Men lika viktigt för musikaliska kompatibilitet är huruvida dina personligheter är kompatibla. Fler band har torpederades på grund av personliga konflikter än konstnärliga skillnader.

När du valt varje position, träffas för en utökad sista audition där alla spelar tillsammans. Om det är en bra musikalisk passform och en bra personlighet passform, har du skapat framgångsrikt ett band från grunden.