de delar av musik

Musik är en stor konst har sitt ursprung i naturen och tas upp av människan som en form av konst. Musik är faktiskt fattas av människan från ljud i naturen. Ljuden kan vara den som blåser i vinden ljudet av vattenfall, fågelkvitter, och många fler. De inslag av musik som du måste veta är listade nedan.

Ett. musikalisk form
Den form av musik betyder genrer av musiken. Den musikaliska formen är faktiskt bestäms av den harmoniska språket, texter, rytm, instrument, och många andra saker. Den form av musik kan också bestämmas efter geografiskt område eftersom varje område har olika kännetecken av musik. Olika geografiska området har också annan kultur. Kulturen i ett område har sin egen musikinstrument som säkert producerar olika typer av ljud. Times bestämmer också formen av musik. Den tidigare och nuvarande musik kommer att vara mycket annorlunda.

2. klangfärg
Timbre är typ av koncept som spelas av olika instrument samtidigt. Skillnaden ljud som produceras av de instrument som brukar kallas klang.

Tre. melodi
Melody är den uppsättning av linjära notationer som bildats i låtar, ackord, spår, och sång. Du kan också upptäcka att vissa människor kallade det som progression. Det är en blandning av tempo, rytm och harmoni.

4. textur
Texture är som hjärtat i musiken. Det bildas genom rytm och notationer som spelas alla tillsammans. Det hänvisas också till antalet lager och även vilken typ av lager som används i en musik-komposition. Den visar också hur skikten är relaterade till varandra. Texture kan vara mono, är polyfoniska och även homophonic.

Fem. dynamik
Dynamiken i musiken: den volym notation. Tack vare utvecklingen av tekniken inom musik, vissa instrument har volymkontroller. Musiker har att styra volymen för ett instrument manuellt när han spelar traditionella instrument. Dynamics är en symbol för ljudstyrka och mjukhet av musik. Dynamics kan också betyda när det finns en förändring i musik.

6. harmoni
Harmoni är blandningen mellan toner som spelas tillsammans eller sambandet mellan serie av ackord. Harmony stöd melodi för att skapa musik.

7. rytm
Rytm måste inkluderas för att slutföra en sång. Det är ett specifikt arrangemang av ljud som har element som beat och tempo.