elektronik 101 komponenter i ett kommunikationssystem

Ett allmänt kommunikationssystem består av informationskälla, sändare, kanal, mottagare och destination. Information eller underrättelser är i grunden en fysisk storhet som massa eller längd. Så när vi talar om ett kilo gram av ett visst objekt är det oväsentligt vad materialet är oroad om det är guld eller mässing eller kisel. Information teori är en vetenskaplig studie av information och kommunikation systemdesign för att hantera det. Dessa kommunikationssystem inkluderar telegrafi, radiokommunikation, datorer etc. informationen teorin fastställa exakt och matematiskt graden av en underrättelse från en källa, information kapacitet i någon kanal. System eller lagringsenhet och effektiviteten av koder som används för att skicka information. För en specifik tillämpning typ av kod som används beror på formen och typen av information och även om det buller som råder på kommunikationssystemet. Information definieras som valet av ett budskap ur en ändlig uppsättning meddelanden. Betydelse av meddelandet är oväsentlig. Det är alltså fullt möjligt att en billig fiction bok kan innehålla mer information än en högkvalitativ lärobok. Om fiction bok innehåller ett större antal val från en uppsättning av möjliga meddelanden, uppsättningen är den fullständiga engelska i det här fallet.

Vidare, medan mätning information vi måste tänka på att vissa val är mer benägna än andra och därför innehåller mindre information. Ett val med sannolikheten för ett bär noll information. Överväga valet mellan två lika sannolika händelser som är två händelser med lika sannolikhet. Då sannolikheten för varje händelse är exakt hälften. Så när vi kastar ett mynt sannolikheten för huvud och svans är hälften vardera. Informationsinnehållet i denna typ av val tas som den grundläggande enheten av information och kallas den binära siffran eller bit. Således bit definieras som den mängd information som krävs för att möjliggöra en korrekt val av en av ett par lika sannolika händelser. I en telegraf system för sändning av ord någon form av kodning användas. Sålunda kan en annan puls kan vara av annan bredd eller amplitud kan användas för varje bokstav och symbol. Engelska språket har tjugosex bokstäver och ungefär samma antal andra symboler. Därför behöver vi ett sextiotal olika pulser. Ett sådant system kan utan tvekan användas men aldrig används i praktiken på grund av en överdriven snedvridning av buller. Nästan alla praktiskt system använder binära system med två villkor som är varumärket skick med fullständig amplitudpuls och utrymme tillstånd med ingen puls. I ett sådant system bullret har att konkurrera med den fulla kraften av sändaren. Följaktligen en extremt stor bruspuls ensam kan konvertera ett märke i ett utrymme eller vice versa.