Han lärde mig att spela blues gitarr

Om du är en hoppfull blues gitarrist, måste du börja med en bok eller DVD-kurs för nybörjare eftersom endast efter att lära grunderna kommer du att kunna hitta den perfekta läraren för att matcha din personlighet. Sådana böcker eller kurser bör ha tydliga diagram och filmer som ger dig en solid grund för att förstå grunderna i blues gitarrspel. Anledningen till detta är enkel – hur kan du relatera till en lärare om du är en total dummy om blues gitarr? Du skulle inte kunna relatera till en kalkyl lärare om allt du vet är grundläggande matematik, eller hur?

Detta betyder inte att du måste vara en duktig spelare innan du söker upp en blues lärare. Det betyder helt enkelt att du borde veta något om ackord, skalor, fingersättning, och så vidare. Bara grunderna är tillräckligt bra för att kunna tala samma musik språket som din lärare. Jag måste betona att lära sig detta musikaliska språket är så viktigt som att lära sig något talspråk. Försök att tala engelska till en inbyggd italienska och du kommer att få vad jag menar. Det finns en konflikt.

Tänk på gitarren inte som ett instrument utan som en kommunikationsenhet. Du kommer att använda den för att relatera känslor till en publik genom väl valda musikaliska språk (tror anteckningar) och musikalisk frasering. Du kommer bokstavligen att spela en historia att din publik via musiken. Självklart, om det finns texter, lägger de till kraften i pjäsen, men när du spelar detta solo riff, kommer du att ta kommunikationen till en ännu mer personlig.

Blues gitarr har ett mycket speciellt sätt att generera känslor. Blues sägs vara grunden för de flesta av dagens rock. Även rappare förstå hur en blues-baserad melodi kan generera starka känslor i en publik. Learning grundläggande blues gitarr är inte alltid en enkel process precis som att lära sig ett nytt språk är inte alltid lätt, men med övning och uthållighet, kommer du att få en nivå där du kommer att kunna hitta läraren blues musik du behöver.

hur kan du hitta den perfekta läraren blues gitarr för din personlighet?

Ett enkelt sätt att hitta den perfekta läraren blues gitarr är att gå där bluesband utför. Du kommer att bli förvånad över att många blues gitarrister också lära när de inte presterar. Lyssna på en uppsättning av bandet. Om du är rörd känslomässigt av bly spelare, be ledningen spelare när de går på rast om de är villiga att ge dig lektioner för en avgift. Åtminstone kan de hänvisa dig till någon de känner som undervisar stilen av blues som de spelade.

Du kan behöva höra flera bluesband innan du hittar den perfekta läraren så ge inte upp ute. Det är sannolikt en lärare i din stad som du kan relatera till. Nu, måste jag säga, jag hittade en lärare på det sättet, men, som det visade sig, var de timmar han var tillgängliga inte samma timmarna jag var tillgängliga. Vad har jag gjort? Jag vände mig till Internet och hittade den perfekta läraren för ljudet jag ville och som kunde undervisa på ett sätt som jag kunde förstå.

Att lära sig att spela gitarr, inte bara blues gitarr, är en mycket personlig upplevelse. Många människor, frustrerad av en dålig lärare eller kört fast med livssituationer, ge upp försöken för tidigt. De kanske tror att de bara inte kan behärska de första stegen eller de tror att de människor som spelar gitarr väl ha några hemliga förmåga de föddes med, och vi saknar. Ingenting är längre från sanningen!

Nu, inte få mig fel. Jag säger inte att du kan bli nästa Eric Clapton eller Robert Plant. Jag säger att du kan lära dig att bli en duktig blues gitarrist i din egen rätt om du hålla fast vid det, komma över början grunderna, och hitta rätt lärare. Jag tror bara om någon ens kan bli tillräckligt bra för att spela i ett lokalt bluesband och få betalt för det.

finns det något sådant som en begåvad blues spelare?

Vi har alla sett filmer och TV som skildrar någon begåvad i musikalisk talang. Dessa berättelser är sant till viss del. Klassiska pianister, operasångare, stora violinister, kan alla kallas begåvad, men sanningen är, alla av dem tillbringade större delen av sin vakna tid att öva och lära grunderna så att de “verkar” begåvad. En NBA-stjärnan, till exempel, verkar begåvad men vi ser inte de åren tillbringade på planen öva fria kast och skott hoppa. Begåvade artister måste lära sig grunderna innan de kan lägga till sin egen stil så de verkar vara begåvad. Det är samma sak med att spela blues.

Det finns en stor skillnad mellan att kunna spela blues gitarr och ser ut att ha en gåva för att spela blues gitarr. Skillnaden beror på den mängd tid i praktiken och improvisation. Du kommer att bli glad att veta att även de stora blues spelarna gör ingenting mer än att spela från fjäll! Det stämmer! De vet skalorna och kan improvisera med toner av skalorna för att göra sin egen musikstil. En stil kan göra en begåvad spelare medan en annan stil gör en medioker spelare. Och, är värsta scenariot spelaren som försöker kopiera stilen av en stor spelare.

Kom ihåg, sa jag att musik är en personlig upplevelse! Du måste hitta din egen musikstil och uttrycka det. Du måste vara unikt att vara bra. Du får bara till den punkten genom att lära sig grunderna och hitta en lärare som kan hjälpa dig att skapa din egen stil av blues gitarrspel.

Det är ganska lätt att kopiera nästan alla blues slicka speciellt om du har en video och diagram för att följa, men ditt mål bör vara att expandera på licks för att göra dem till dina egna. Den perfekta läraren kan visa dig hur du använder Clapton och slickar växt, till exempel, som en stiftelse och lär dig hur du lägger till din egen stil på dem. På detta sätt, kommer kreativiteten att utlösas, eftersom du kommer att ha grunderna behärskas.