tips om att köpa bilstereo

Den bilstereo system har utvecklats en lång väg från den gamla standarden AM-FM-radio och kassettdäck combo. Idag har tekniken tagit en lägesrapport till en ny höjd. Den in-fordon stereoanläggning idag innehåller ibland DVD-spelare, tv-och navigationssystem. Dessa system ger också utmärkt ljudkvalitet.

Kvaliteten på ljud i en bilstereo system beror på ett flertal faktorer. Det beror på vilken typ och kvalitet av mediespelaren systemet, vilken typ av högtalare som används, akustiken i bilen och störningar från andra enheter i bilen.

Däremot kan precis som att välja rätt bil för dig att köra, köpa en stereoanläggning för din bil ofta lämna dig förvirrad. Det finns olika alternativ på marknaden som är tillgängliga för dig när du köper en stereoanläggning för din bil.

Du kan välja från in-dash CD-spelare, som vanligtvis kombineras med radio och stöder WMA-och MP3-filer. Andra letar efter något annat kan välja en in-dash CD Receiver, som fungerade med flera CD och kassett-växlare. Du kan alltid ansluta en bärbar cd-spelare till en befintlig in-dash ljudenhet med antingen en kabel och adapter eller en trådlös Bluetooth-anslutning. Valet är helt enkelt ditt.

Samtidigt välja ett system bilstereo, bör några saker beaktas. Till exempel kommer det att passa in i bilen och det ser trevligt kosmetiskt med bindestreck och annan elektronik i bilen?

De flesta däck har standardiserade formfaktorer och brukar passa in i de flesta bilar, men det finns undantag. Kontrollera att däcket är anpassat för din bil. Du är vanligtvis ganska säkert om bilstereon är gjord för samma marknad som källan till din bil.

Å andra sidan, kan kosmetisk integration vara lite mer komplex. I många fall kan lösas enkelt genom anpassade funktioner, eftersom många däck tillåter dig att ändra faceplates och färg på displayen.

När du har valt spelaren för din bil, är det dags att välja högtalare eller förstärkare. Det finns olika faktorer inblandade samtidigt välja rätt högtalare för din bil. Det börjar med designen eller typen av högtalare tillsammans med tekniska specifikationer tillsammans med montering och montering.

Speaker design handlar om rätt kombination av ljud drivrutiner för mellanregister, subwoofer och diskant. Beroende på kombinationen, är apparaten känd som en tvåvägs, trevägs-eller fyra-vägs högtalarsystem. Bilhögtalare specifikationer liknar Home Audio, och den största skillnaden ligger i teknisk specifikation.

Högtalarnas tekniska specifikationerna är inklusive känslighet, frekvensomfång, och signal-brusförhållande, effekttålighet och impedans.

Beslagen och stativ väljs beroende på var du väljer att placera högtalarna. Bil stereohögtalarna är antingen toppmonterade eller botten monterad. Inre djup är viktigast när du installerar nya högtalare i ett icke-fabriken högtalarens placering. Så kolla alla dina komponenter noggrant innan köpet.