Blackface bard låtar

Parlor musik är en genre av musik som skapats främst för musicerande i hemmet, som musikalisk färdighet som ett kännetecken för god smak och moralisk reputabilityen fått ökad betydelse i 19th century Amerika.

Först skrev Foster ballader och danser för sällskapsspel sångare och pianister samt blackface låtar bard för teater-grupper. De Blackface bard låtar, som de ballader, hade enkla melodier och ackompanjemang, men deras texter, skrivna på dialekt, avbildade afroamerikanska slavar som enkla, godmodiga varelser. Men växte Foster ambivalent om hans Blackface låtar, och växte mer intresserade av den lyriska innebörd. I år när debatten om slaveriet intensifieras, blev han alltmer känslig för lidande afroamerikaner. Även om han fortsatte att använda dialekt, började hans låtar investerar svarta amerikaner med större värdighet.

Foster anges att reformera minstrelsy genom att skriva texter som är lämpliga för raffinerad smak, och underströk att vissa av hans låtar ska utföras på ett patetiskt, inte en komisk stil, i syfte att frammana medkänsla för försökspersonerna. Foster började erbjuda en annan bild, som den svarta som en människa upplever smärta, kärlek, glädje, även nostalgi. Foster började också använda termen “plantagen song” för hans nya kompositioner, av vilka många var mild och nostalgisk i text med musik som antydde irländska eller italienska anor. Snart han tappade dialekt helt från hans texter och så småningom kallad hans låtar som “American melodier”. Versen-refräng struktur av dessa låtar gjorde dem lämpliga för både Minstrel scenen och salongen. Amerikansk ledare Frederick Douglass hävdade även att en Foster låt, “Old Kentucky Home,” väcks “sympatier för slaven, där anti-slaveri principer slå rot och blomstra”.