det spökar på violin

Den sorgliga och spöka melodier av en violinist är aldrig glömt. De förblir med dig alltid kommer tillbaka igen och igen. Den sanna charm musik ligger i hur det kan påverka dig och dina känslor. Jag tror att fiol har makt captivation. Det är inte bara sorgligt men upplyftande också. Den sanna instrument av kärlek och känslor, är det fiol verkligen ett under bland alla musikinstrument.

En bra fiol består av en gran topp, revben lönn och rygg. Två ändblocken, bro, ljud post och 4 strängar är andra viktiga krav för en fiol. Olika andra beslag kan fästas och en valfri hakstöd.

Vad skiljer en fiol kropp är dess “timglas” form och den övergripande dess topp och rygg. Timglasformen innefattar en övre skjutningen, en lägre bout, och två konkava C-anfall vid “midjan”, ger klartecken för bågen.

Rösten av fiol är helt beroende av dess trä och lack. Det är också några vad styrs av gradering och tjocklek i manteln. Som lack och trä förbättras med åldern, är sortera gamla fioler kontinuerligt efter på marknaden idag.

Tidigare var fiolsträngar gjorda av får sträckt gut. Idag däremot, är de består av massivt stål eller tvinnad stål. När och hur du ändrar strängar är ofta rekommenderas av läraren beroende på hur hårt du spelar. Violinister bär ofta reserv av strängar i fall någon sträng inte spelar sant.

Violin finns i olika storlekar. Mindre är oftast att föredra för barn att lära sig instrumentet i början.

Lärare avgöra vilken storlek är bäst. En sann stora fiol kan vara 14 inches lång.

Hur är de inställda? Tuning är en mycket viktig fråga för många instrument. Fiolen kan ställas in genom att vrida på pinnar eller fina tuners på svansen bit. Dessa fina tuners tillåter smärre justeringar av spänningar i strängarna.

Så, hur är det spelas? Tuning och allt är bra, men hur ska du producera denna melodi? En fiol är vanligtvis spelas med en båge som består av en pinne med ett band av tagel uppträdda mellan spetsen och grodan (eller nötter, eller hälen) vid motsatta ändar. En typisk violin båge kan vara 29 inches. Vanligtvis håret av en fiol båge kom från svansen på en post häst. Även vissa billigare fioler har denna består av plast eller syntet. Det finns också en läder grepp i ena änden med lindning för att skydda minnet och ge tumhylla för spelaren. Lindningen kan bestå av valben men idag den är tillverkad av glasfiber.

Fiolen är ett instrument du kan aldrig glömma. Låtarna spelas upp i ditt minne även efter att instrumentet har stoppats. Det är som om instrumentet kan prata och har talat visdomsord. Om det finns något instrument som kan återge orden i hjärtat, är det fiol.