fysisk musikdistribution – är det verkligen nödvändigt

En av de frågor du måste ställa dig själv när du funderar på möjligheten att underteckna med ett skivbolag är om fysisk distribution är viktigt för dig. Det är en av de få saker som etiketterna kan göra långt, långt bättre än någon självständig artist …. men är det verkligen viktigt?

Med möjligheten att sälja din musik över hela världen i ett digitalt format mycket lätt med inga höga tryck eller avgifter distributionskanaler, blir det mindre och mindre nödvändigt att ha din CD i butiker. Dock ger det legitimitet ses i butikerna, vilket är sannolikt av större nytta än de pengar du skulle göra från att sälja dina CD till butikerna. Det extra boost får du ditt namn hjälper bara om du är en nationellt etablerad akt, dock. Om du är en självständig konstnär, kan det hjälpa att ha din CD tillgängligt i vissa oberoende skivbutiker, aktuella ämnen och det bästa köper runt ditt område …. men utöver det, hålla sig till digitalt!

Digital distribution är ett fantastiskt alternativ och är tillräckligt för de flesta band. Såvida du inte är en av de undantag som bör noteras i nästa stycke, kommer du bara hitta att utnyttja kraften i digital distribution till massiva e-butiker som iTunes, Rhapsody, eMusic och Amazon. De bästa distributörerna kan få dig i flera hundra mp3 butiker, vilket är mer än tillräckligt för att nå din målgrupp, oavsett var de kan vara.

Det finns ett undantag till denna regel. Tja, två. En tidigare nämnda undantag är en enorm nationell konstnär som gör en massa pengar med sin cd i Wal-Mart. Om det gör dig pengar, gå för det. Den andra är den äldre publiken som inte använder Internet mycket. Om din fanbase är en yngre, tekniskt kunniga publiken som du kommunicerar med via sociala medier, är digital distribution nog för dig och hjälper till att minska den finansiella risken har du som konstnär.

Lärdom: De flesta band har fanbases i åldern för att vara tillräckligt väl förtrogna med datorer för att gå och köpa sin musik på iTunes eller en butik som det. Inte spendera massor av pengar som du inte har på något som inte kan föra en massa extra fördelar! Digital är enkel, prisvärd, hög-utility väg att gå.