ha kul med karaoke

Karaoke utvecklades först i Japan vid en viss punkt på 1970-talet som en form av nöjen att den japanska musikern Daisuke Inoue projiceras. Den består av en mikrofon och ett PA-system som används av amatör sångare att sjunga tillsammans med inspelad musik. Den gamla låten genomgår en rad förändringar, så att den ursprungliga rösten från den kommer att visas minskas eller visas inte alls, ha träffat fullständig borttagning. Sångerskan kommer att märka sångtexten visas på en bildskärm och har rörliga symboler för att rikta sångarna. En karaoke maskin som visar texterna på en videoskärm bär etiketten KTV.

Karaoke började att fånga på i USA under 1990 gynnats av ägarna av lounger och nattklubbar för underhållande aktiviteter. Det tillåter folk att sjunga offentligt på en liten scen och den tid som en individ på den kan möta begränsningar av programmet för den anläggning, en del väljer att erbjuda karaoke varje dag eller kväll, medan andra väljer att göra det en gång varje vecka.

Dess former varierar liksom de material som den spelat. Först spelade den endast kassettbandspelare band, men snart flyttade till CD-skivor och nu, DVDs. Ändå slutar sin evolution inte där, för närvarande en ny typ av karaoke maskin, vilket borde kunna ansluta via fiber länkar och ger en mycket bättre och snabbare kvaliteten på musik och video, vinsterna mer och mer uppmärksamhet runt om i världen.

Den grundläggande karaoke maskin innefattar en ljudutgång, en mikrofon och ett sätt att ändra tonhöjden för inspelad musik. De gamla kassett-typ sådana skulle ändra tonhöjd genom att ändra uppspelningshastigheten. Den mest använda ett innehåller en särskild ljud-CD-skiva som har grafiska data på det förutom audio ena, som kallas en CD + G eller en DVD-spelare och ljud-blandare med mikrofoningång. Den CD + G-enheter är de som har kopplingar till skärmen eller till en TV för att ställa ut de texter av låtarna, och de gör det med hjälp av en sub-kodspår för kodning av texter och bilder och sedan gör dem på skärmen.

Som en form av underhållning, kan en karaoke maskin konfrontera också alla dess sångare i en serie av spel. Den mest populära man skulle vara kamikaze, även kallad karaoke roulette. I denna speciella typ av spel, väljer en tävlande ett godtyckligt spårnummer. Allt det andra måste göra en ansträngning för att spela det spåret så gott de kan. Detta spår kan ha en gräns för en viss typ av genre eller kan exkludera eller inkludera en typ av låt som är svårare.

En annan typ av karaoke maskin spel skulle vara nyskapande utgåvor under 2003 till Nintendo eller Playstation 2. Även om dessa spel var inte så populärt i början, detta ändrades allt när de har gjort sina framträdanden på DVD-skivor. Denna konsol spelet äntligen den uppmärksamhet den ville. Det blev så populärt att tillverkarna var tvungna att göra ytterligare fyra versioner för det.

I dessa spel, en enda spelare kan sjunga tillsammans med hjälp av på skärmen tips, får efteråt en värdering stöds av rytm, tonhöjd eller timing att spelaren klarar. Det har också varit en onlineversion gjort för Microsoft Xbox-konsolen. Denna speciella version gjorde det möjligt för spelaren att hämta bonus låtar med hjälp av Xbox Live-tjänsten.