hur man köper din favoritmusik på nätet lagligt för bara några ören

Som ni säkert har hört, har musikbranschen genomgått stora förändringar under det senaste decenniet. Ingenstans har utvecklingen av tekniken medfört mer förändring än till inspelningen verksamheten.

På 90-talet, var musiken överväldigande distribueras på CD-skivor. På 80-talet, köpte alla kassetter. På 70-talet, var den ärevördiga LP-skiva fortfarande används i stor utsträckning. Bra minnen åt sidan, var dessa former av musikdistribution dyrt, både för skivbolaget och för konsumenterna.

Den genomsnittliga hit LP kostar flera dollar att producera och säljs för $ 5 till $ 10. Den CD kostade bara femtio cent att göra, men säljs för $ 10 till $ 15.

Då Internet hit och pojke gjorde det förändras ständigt saker. Musik kan hämtas i digital form gör den massiva kostnaden för distributionen nästan noll. Men digital musik kan också handlas lätt. Bootleg platser och system sprang upp och var nära att ruinera musikindustrin.

Som en katt klösa sig ur en pool, surrade skivbolagen ut på alla och alla som kan ha missbrukat digitala filer.

Idag, har efter mycket övervägande av domstolar, myndigheter, advokater och även engagerade medborgare, en air av lugn och ordning tagit över musikindustrin på nätet.

Dessa dagar kan du lagligt ladda ner din favoritmusik för så lite som nio cent per låt. Varför så billigt? Artister och skivbolag inser att det är massiv tillgång till en stor publik på nätet. De vet också att online digital distribution är smuts billigt – nästan gratis. När de erbjuder dig musik för bara nio cent, är de fortfarande samla ihop rimliga vinster.

Här är några saker att tänka på när man köper musik – och försöker spara pengar i processen:

Ett. Licensiering gör nedladdad musik helt lagligt. Vid första musikindustrin slogs ner, men senare insåg trenden var alldeles för stor för att stoppas. Idag branschen förhandlar licensavtal så att webbplatser kan erbjuda ett brett utbud av musik till sina kunder medan du gör det lagligt och betala rättvisa royaltyavgifter till skivbolag och artister.

2. Inte alla länder är lika i online musikvärlden. Många nationella regeringarna har förhandlat fram egna licensavtal med skivindustrin. Köp musik från en webbplats baserad i Los Angeles och du kan räkna med att betala betydligt mer. Köp från en webbplats baserad i Ryssland, där mycket lägre licensiering priser finns tillgängliga, och du kommer att få dessa nio cent låtar som jag nämnde tidigare.

Tre. Var noga med att läsa “lagliga” sidan av en nedladdning av musik webbplats. Inte bara kommer den sidan att förklara varför webbplatsen är lagligt och legitimt, kan det hjälpa ingjuta förtroende att du är på en seriös webbplats. Du behöver inte oroa dig för skadliga program och virus laddas ner tillsammans med musikfiler, som ofta varit problem på mindre organiserad peer to peer-system.

4. Billigare musik innebär mer möjlighet att utforska bredare vägar för stil och konstnärliga området. Nu när du har råd med en hel del musik, filial ut att kolla in olika typer av musik och artister som du kanske inte har hört något annat. Din musikupplevelse blir rikare och du kommer att bidra till att stödja utvecklingen inom musiken.

Fem. Se till att ladda sajt du gå har tillgång till ett brett utbud av stilar av musik du tycker om. Vissa bär de bästa hits från många länder.

Nedladdning av musik är en av de hetaste och mest givande aktiviteter för att följa med i årtionden. Nu, tack vare lagliga nedladdning webbplatser, kan du njuta av din favoritmusik till rekordlåga priser.