hur man väljer MP3 CD-spelare för din bästa musik lyssnarupplevelse

Tekniken har förändrats kraftigt under det senaste århundradet, och musik är inget undantag. Victrolaen, eller Victor Talking Machine Company, som revolutionerade musiken i början av 1900-talet har utvecklats under åren, ger vika för MP3 CD-spelare, iPods och andra digitaliserade former av musik och spelare. Hur musiken spelas har förändrats, men inte den njutningen som det medför. Musik är i huvudsak bakgrunden temat i livet, och det är allmänt haft och uppskattat. MP3 CD-spelare möjliggör musikälskare överallt att njuta av sina favoritlåtar 24/7 365 dagar per år, i ett lätt, kompakt sätt.

Vad är en MP3?

En MP3 är tekniskt känd som en ISO-MPEG Audio Nivå 2 Layer 3. Det är en ljudfil som har komprimerats med en hastighet av 10:1, vilket gör det till en liten fil som bibehåller utmärkt kvalitet. Till skillnad från traditionella cd-skivor, kan en MP3-CD håller betydligt fler låtar än sina tidigare motsvarigheter. Till exempel kommer en traditionell ljud-CD att spela i ca 70-80 minuter, där en MP3-CD kan hålla mellan 10-12 timmar musik. Men inte alla CD-spelare kan spela MP3-filer. För att säkerställa att din MP3-skiva spelas, måste du välja spelare som riktigt kan avkoda MP3-filer. MP3-spelare varierar i storlek, utseende och portabilitet, men de har alla samma avkodning mekanismerna, och kan spela upp MP3-filer med precision och noggrannhet.

en mp3-cd och en traditionell audio cd?

Den största skillnaden mellan en MP3-CD och en traditionell ljud-CD är att när en MP3-CD skapas på en dator, är det brände som en datafil, inte ljud. När du har bränt en MP3-CD på en dator, kan du spela upp CD-skivan på alla datorer, oavsett operativsystem, och så länge som datorn har högtalare, höra ljud. Men du kommer inte att kunna spela samma MP3-CD på alla spelare. Du kan bara spela MP3-filer på CD-spelare utformade för ISO-MPEG-ljudformat.

slutsats

MP3-tekniken har revolutionerat musikbranschen, och MP3 CD-spelare finns i överflöd. När du väljer MP3 CD-spelare, se till att den spelar både ljud-och MP3-dataformat för bästa musik lyssnarupplevelse.