nedladdning av musik bedrägerier – hur man undviker att bli lurade

Har du någonsin försökt att ladda ner musik från Internet? Vart går du? En logisk utgångspunkt är att skriva in “ladda ner musik” på en stor sökmotor. Sökresultaten du skulle se innehålla ett antal välkända musiktjänster som Apple iTunes, Rhapsody och Yahoo Music Unlimited. Men en majoritet av de sponsrade länkarna skrika till dig med meddelanden som “99 miljarder låtar”, “kostnadsfri”, och “No Download avgifter”. Låter ganska lockande? Men, är det för bra för att vara sant? Läs vidare för att ta reda på.

När du klickar på en av dessa sponsrade länkar kommer du att tas till en mycket professionellt utseende webbplats. För denna artikel kommer vi kallar sajten MusicScamSite.com. Hemsidan upprepar återigen meddelandena “gratis!”, “Inga månadsavgifter” och “nej per avgifter song”, tillsammans med löften om ett mycket stort bibliotek av låtar, 12 miljoner, 99 miljoner eller till och med 99 miljarder. Bara “klicka här för att ladda ner”.

Om du väljer att gå vidare, blir du ombedd att ange ditt namn och e-postadress. Om det finns en sekretesspolicy eller användarvillkoren länk finns på denna punkt, ger det ofta en del intressant läsning. Gemensamma bestämmelser är: “MusicScamSite.com är en direkt marknadsförare som levererar e-postmeddelanden till sina abonnenter All information som frivilligt lämnas till MusicScamSite.com av en registrant kan användas för att stödja vår marknadsföring partner datatjänster företag..” Detta är den första röd flagga som denna webbplats inte är vad det först verkar vara.

Om du ändå väljer att gå vidare och volontär din e-postadress får du en annan överraskning på nästa sida: Detta fria tjänsten kräver en $ 34,95 medlemsavgift för obegränsad tillgång. Eller du kan betala $ 1,37 per månad för 2 år åtkomst. Hmm, är detta en udda definition av fri. Men det är inte ovanligt att “gratis” saker har ofta en liten avgift i samband med dem, och $ 35 är ett rimligt pris att betala för obegränsad tillgång till musik. Och eftersom du betalar en avgift, måste det vara en legitim service, rätt?

Du har redan gett upp din heliga e-postadress, så vad är en annan skärm med din adress och kreditkortsinformation? Du fortsätter. Efter genomförd transaktion du får äntligen tillgång till den hemliga medlemmens område. Här hittar du länkar till program som du behöver installera på din dator för att börja ladda ner musik. Vanligen kopplas till programvara inkluderar LimeWire, och olika versioner av Kaaza och Gnutella.

Men vänta en minut! Är dessa inte alla gratisprogram, peer-to-peer-typ applikationer? Faktum är att de är. Och alla de musikfiler som du trodde var från MusicScamSite.com är i verkligheten kommer från dina kamrater – användare av samma peer-to-peer-program.

Nu du börjar känna dig lurad. Är inte detta olagligt? Medan de flesta människor skulle nog överens om att det är oetiskt att ta betalt för något som annars är tillgängliga för gratis, är det förmodligen inte olagligt. Och dessutom, när du läser det finstilta i villkoren för tjänsten kommer du att märka att “avgiften bedöms av MusicScamSite.com berättigar dig att komma på plats, utvärdering, och eller rekommendation av programvara produkter tillgängliga från webbplatsen och för installation och tekniskt stöd. Samtliga programvara rekommendationer hänvisar till mjukvara som är tillgänglig utan kostnad till individer i stort för specifika ändamål. ” Med andra ord, du betalar inte för programvaran, bara deras rekommendation av programvara och deras tekniska support.

Men är det inte olagligt att ladda ner musik från peer-to-peer-nätverk? Återigen det finstilta frikänner MusicScamSite.com från allt ansvar: “originalverk, inklusive litterära, dramatiska, musikaliska, konstnärliga, och vissa intellektuella kompositioner skyddas av upphovsrätten Köpa ett medlemskap i MusicScamSite.com inte ger dig licens till. ladda ner eller ladda upphovsrättsskyddat material. MusicScamSite.com bönfaller dig att respektera upphovsrättslagar och dela ansvarsfullt. ”

Sammanfattningsvis har ni skildes precis med din e-postadress och bra pengar, och i gengäld du har fått fri programvara och tillgång till en allmänt tillgänglig P2P-nätverk. Om du använder detta program för att ladda ner upphovsrättsskyddad musik du kommer att bryta mot lagen och kan hitta dig själv stämd av RIAA. Ingen av de pengar som du betalat till MusicScamSite.com någonsin kommer att göra sin väg till artister. För att uttrycka det rakt på sak: du har blivit lurad.

Hur kan du undvika att bli lurad?

Ett. På Internet i allmänhet, tänk på det gamla ordspråket “Om det låter för bra för att vara sant …” Artister och skivbolag vilja göra en levande, så det är mycket osannolikt att de grossistledet kommer att ge bort all sin musik gratis eller för en engångsavgift.

2. Har några ytterligare forskning innan du delar med dina pengar. Skriv in namnet på den webbplats som du funderar på, kombinera namnet med ord som “bluff”, “bedrägeri”, “återbetalning”. För de webbplatser som är bluffar hittar du två typer av sökresultat: berättelser i online-forum som klagar bittert över att bli lurad, och granska webbplatser som rekommenderar The bluff webbplats. De översyn webbplatser i dessa fall betalas provisioner för eventuella betalande kunder de skickar till bluff webbplats, därav deras glödande “recensioner”.

Tre. Kolla in sajten använder en legitim översyn webbplats som McAfee SiteAdvisor.

4. Ring teknisk support numret som finns på webbplatsen. Kan du få igenom alls? Eftersom teknisk support är vad du egentligen betalar för, bör du kolla upp det innan du köper.

Fem. Se till att du har up-to-date anti-virus och adware scan programvara installerad. Detta kommer inte att hindra dig från att bli lurad, men det kommer att skydda dig från några av de oönskade extra gåvor som ofta installeras med den nedladdade programvaran från dessa platser bluff webben.

Denna artikel skrevs i augusti 2006. Individuella webbplatser kommer och går, och bedrägerier förändras över tiden. För aktuell information och fler råd vänligen kontrollera http://www.DigitalMusicExpert.com/scams