Tilly och väggen – en stor indiepop-bandet

Hailing från Omaha, Nebraska, Tilly och Wall är en alla kvinnliga popgrupp med kurage. Bandet är främst känt för att inte ha en trummis, men i stället, en tap dansare som heter Jamie Pressnall. Du kanske också känner igen sitt namn från barnens bok med titeln Tillie och Wall skriven av Leo Lionni.

Efter att ha bildats genom några ganska lösa sammanslutningar och tid tidigare upplösningar band, Tilly och väggen tycktes förutbestämd att följa öden alla tidigare bandmedlemmarna ‘band och bryta isär, men i september 2005, fick Tilly och Wall sitt stora genombrott. De släppte “Du Och Jag missköter” under en indie brittiska etikett som heter Trash Aesthetics, som BBC Radio programföretag Steve Lamacq verkade ha haft särskilt.

Bottoms fat, väckte indie bandets nästa album gruppen ytterligare bifall, då det gett dem en plats på Late Show med David Letterman i oktober 2006. De sattes att utföra “Bad Education”, men fick inte spela hela låten på grund av “tidsbrist”.

Tilly och väggen nyaste album har tekniskt ingen titel, men deras skivbolag, har Team Love Records gett den titeln o på grund av utformningen av omslaget. o är ett nytt steg för Tilly och Wall, eftersom de syftar till att omdefiniera deras sound, utnyttja fler influenser, och tala till en bredare publik.

Bortsett från de vanliga versionerna av album, har Tilly och Wall släpptes också ett paket med fyra remixer, som går längs med stämningen av deras nyaste album, och omdefiniera deras sound ännu mer. Med ändrade vokala stilar (med röst växlare), genomföra faktiska slagverk i stället för den traditionella tap dancing de använder, samt infusing andra mer techno och idéer integrera i sin musik. De remixer är säkert en ny take på denna Indeo band från mitten av Amerika.
Hela bandet roster är följande: Jamie Pressnall – tap dansare, Derek Pressnall – sång, gitarr, Neely Jenkins – sång, shakers, klockor, bas, Nick White – tangentbord, Kianna Alarid – sång, shakers, tamburin, blockflöjt, bas. Jamie och Derek var faktiskt gifta väldigt kort efter släppte bandet Bottoms fat, den 12 augusti 2006.

Även om inte mycket berömd, Tilly och Wall har fått sina låtar visas på några höga bifall arenor inklusive de tidigare nämnda Late Show med David Letterman. Två av deras låtar,, “Pot Kettle Black” och “beat Control” var med i debuten episod av 90210, vilket är en tonåring som utspelar sig i den ständigt populära Beverly Hills, Kalifornien. “Pot Kettle Black” var också med i succéspelet, Midnight Club: Los Angeles, som släpptes 2007 på både PS3 och Xbox 360-konsoler. Tilly och Wall har också fångat några rampljuset för sina covers av OutKast s “Hey Ya” och resans “Separate Ways (Worlds Apart)”.