cd fatta beslut

Låtar som valts, inspelning gjort, och post-produktion på spåren är också gjort. Nu ditt band är redo att ha gjort skivor. Det finns fortfarande en hel del saker att oroa sig för, och massor av beslut att fatta eftersom varje beslut kommer att avgöra hur dina CD-skivor kommer att sälja. Men här är några av de viktigaste faktorer som du, Äôll behöver tänka på.

skivomslag

Cd Cover är mycket kritiskt och viktigt eftersom det kommer att vara det första en person ser, Äîand det kommer också att avgöra om den personen vill plocka upp din CD och faktiskt överväga att köpa den. Din CD omslag måste vara catchy, tilltalande, och överensstämmer med den övergripande vibe ditt projekt. Designen är en sak att besluta om, men om du, Aore kommer att inkludera bilder i albumet konst, är vilka färger som passar bäst för omslaget och hur mycket text kommer att ingå, fortfarande måste beslutas. Och även don? T glömma att avgöra om CD-skivan själv kommer att bära en liknande konstruktion, och om det kommer att skrivas ut direkt på CD eller på en etikett som klistras på CD.

förpackning

Nuförtiden är CD-förpackningar inte begränsad till den klassiska plastförpackningar. Din CD kan förpackas i en enkel tryckt papp hylsa, eller en fold-over kartong plånbok, eller en multi-faldig digipack. Där, AOS också ett val av slim jewel case, eller en flexibel plastväska. Du, Äôll måste också bestämma om du, Aore kommer att inkludera en insats eller häfte, och hur många tryckta skivor det kommer att ha. Kommer dina texter skall tryckas, eller bara, Äúthank-yous, au? Kommer det slutliga paketet skall krympplast? Dessa saker är baserat på din budget. En sak att komma ihåg: dina CD-skivor don? T måste titta alltför fancy, bara professionella kommer att räcka.

duplicera

Om du väljer att distribuera dina CD-skivor i större mängder, duplicera dem rekommenderas. Det tar mindre tid och rekommenderas för små serier. Medan replikering är pressning av cd från en glasmästaren, vilket tar mer tid och pengar i förskott, men rekommenderas för större kvantiteter. I slutändan finns, AOS ingen skillnad i ljudkvalitet mellan dessa två metoder, du behöver bara bestämma vad, AOS bäst för dig.

hur många cd-skivor för att skriva ut

Finansiellt är detta den mest utmanande. Band ut ofta alldeles för många skivor för att få en bättre kostnad per enhet, medan de i verkligheten har högar av osålda varor månader senare. Den omvända situationen skulle betala för mycket för en mindre kör och måste overprice CD-skivor eller ta en förlust för att få dem sålda. Det viktiga är, bara skriva ut vad du rimligen tror att du kan sälja.