fransk musik

Frankrike har alltid varit känd för sin smak i konst, särskilt inom teater och musik. Eftersom dagarna av den franska intellektuella revolutionen, har musiken blivit en integrerad del av kulturen i Frankrike. Filmer av denna period var ganska musikalisk och den stora traditionen har förts vidare till idag.

Musik i Frankrike – ursprung och inflytande

Musik i Frankrike har mycket intressant historia. Det har även påverkats av aboriginernas musik och ljud samt! Låter konstigt, eller hur? Frankrike har alltid varit bra på att ta emot intellektuella och kulturellt rika stammar och folk från hela världen. Under årens lopp har detta bildade mycket grundläggande strukturen i fransk musik. I fallet, är man verkligen i världsmusik, kommer de att hitta vissa likheter från Latinamerika, Asien och även afrikanska ljud i fransk musik! Det är verkligen en rik och varierad form av fransk musik.

Dagens moderna Frankrike men har något skiftat från folkmusik och klassisk versioner av samma och har fört vissa pop och hip-hop franska Beats stil i kulturen. Ändå ligger den verkliga musiken i Frankrike i klassisk och folkmusik.

fransk klassisk och folkmusik

Purister tillskriver början av fransk klassisk musik från de heliga tonerna av den romersk-katolska kyrkan. Historien har det att den världsberömda franska operan först identifierades som klassisk musik i år 1646 – utförs i Carpentras. Det var också början på den franska operan! De stora franska musikerna var också skicklig på att komponera ballader och sånger av kärlek som har denna “klassiska” touch i dem. Fast de experimenterade med klassisk fusion musik genom att lägga till vissa beståndsdelar i folkmusik, föredrog purister att stanna med den ursprungliga klassiska formen som så småningom blev populära över hela världen!

Den 19-talet i Frankrike är förebådade som den romantiska eran i historien om fransk musik på grund av massor av passionerade och romantiska filmer som släpps under denna period. Under den senare hälften av 20-talet, hade några utestående utländska kompositörer en stor inverkan på Frankrikes romantiska eran och som förvandlade den klassiska romantiska eran av musik i Frankrike som ingen annan.

Men det finns spelmän i moderna Frankrike, har de blivit åsidosatta till den bergiga regionen eller ens Korsika. Du kan på begäran hitta utställningar i Paris som tillgodoser turister när de kräver lite folkmusik. Allt som allt, tar modern fransk musik fortfarande inspiration från folkmelodier! Den mest uppenbara användningen av folkmusik ses i techno beats där blandare ta någon del av den ursprungliga franska folkmusik, lägga till några fusionslag och komma ut med en mycket hip hop typ av låt! Västra Frankrike och Korsika har varit de stora fackelbärare av folkmusik och dans i Frankrike.

Flytta över till den franska klassiska musiken igen, bär det stora likheter med indiska och japanska klassisk och traditionell musik (läs: beteckningar) resp. Det anses som ett mindre följt banan men en mer själ omrörning musik och därmed är känd, världen över. Fransk musik är verkligen något att njuta av och vårda, särskilt om du har tröttnat på hög musik!