hur man spelar munspel med gitarren

Den här artikeln kommer att ge dig en start på att lära sig spela munspel med gitarren. Det är inte svårt, men det har en förmåga att gitarren spelare måste utvecklas för att spela båda instrumenten samtidigt.

Det verkar vara en del av utbildningen av en mångsidig akustisk gitarrist att lära sig att spela munspel med gitarren. Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen och andra har gjort blanda munspel med gitarren en musikalisk stil alla sina egna. Istället för instrumentala mellanspel spelas på gitarren under en sång, munspel solon är enkelt att komponera och spela efter relativt lite träning.

Att spela munspel med gitarren behöver du ett munspel rack, som ibland kallas en harpa rack. Inte alla munspel passar in i ett rack – det finns många olika typer – men din genomsnittliga tio hål munspel passar utan problem.

Hyllan går runt halsen och munspel snäpper rätt på plats med de låga tonerna på vänster sida, precis som ett piano. Att spela gitarr och munspel samtidigt bara behöver praktik. Börja med att knäppa på gitarren långsamt och jämnt som du får för att bära munspel och spela det medan du knäpper. Istället för att flytta munspel över din mun med händerna du har munspel i ett fast läge och du flyttar ditt huvud för att få din mun där du vill att det ska vara.

Som för att köpa ett munspel, skulle en tio hål blues harpa vara något för de flesta nybörjare att börja med. Praktiskt taget allt musikmaterial är tillgänglig att spela i tonarten C, så din första munspel borde vara ett C. Om du vill ha en mer bluesiga känsla i den knappen, använd en G munspel eller spela i andra läget.

Tekniken att spela munspel med gitarren innebär avkopplande medan kroppen vänjer sig vid känslan av att ha racket runt halsen och munspelet i munnen. Börja spela munspel utan gitarren först så att du kan få en känsla för andas musiken istället suga och blåsa. Försök inte andra position spelar i början, bara få känslan av det hela “andas musiken” sak.

Munspel är ett mycket enkelt instrument att spela, men när du blir mer erfaren med det, kommer du att hitta instrumentet, liksom alla musikinstrument, ökar sina krav på spelaren. Så tro inte att lära sig spela munspel med gitarren blir en promenad i parken.