hur man väljer märket på piano som är rätt för dig

Man kanske tror att köpa ett piano skulle vara ganska enkelt, spela det och köpa det om du gillar ljudet. I en allmän mening detta är sant. Men, när mässing nubb komma ut, är det mycket inte sant. Det finns en hel del små saker som spelar in som, om de ignoreras, kommer att finna dig att köpa en hög med skräp. Den ena mycket stor regel att följa när man överväger att köpa ett piano är att ha ett registrerat pianotekniker, inte ett piano tuner, kolla saken innan du köper. Dessutom, efter att han kontrollerar pianot ut, ge lite tid för honom att göra lite forskning om vad han har funnit.

Typer av pianon
Innan alla detaljer är fått in betrakta de två typer av pianon som erbjuds till försäljning. Inga elektroniska pianon här, bara den verkliga affären. Det är den Flygel och upprätt piano. Inom vart och ett av dessa två typer finns det flera storlekar av piano. För Flygel typ, de mellanliggande storlekar är: mottagningsrum, bebis, medium, semi-konsert och konsert. Varje generellt utmärker sig genom sin längd. Inom upp-rätt piano kategori finns: spinett, konsol, studio och professionell.

Bilar och matinköp
Denna jämförelse, när översatt för shopping för ett piano, är inte så långt bort märket. Om du anser shopping för en bil, vissa företag gör en allmänt överlägsen bil, men vissa modeller bara inte göra det eller bromsa ned ganska lite. I andra fall kan ett livsmedelsföretag sälja sina premiumprodukter för mer, men ändrar bara den minsta av saker och säljer det under en butik varumärke. De flesta människor skulle tyda på att de tyska biltillverkare gör en överlägsen bil, men var ska de få några av sina mindre kritiska delar? I vardera av dessa exempel samma jämförelse kunde fås att pianon. Företaget kan vara i USA eller Tyskland, men företaget är tyska ägs och är insidan av piano som detta bolag? Kanske de använder en billigare delar tillverkare från någonstans där pianot tillverkning är tänkt som en önskedröm? Alla giltiga frågor när du väljer ett piano, och goda skäl att Har du registrerat pianotekniker tillsammans för en inspektion, precis som din bilmekaniker.

Vem är god och vem som inte är
Efter bil analogt, bra piano makers komma in och ut i onåd över tiden. Volkswagen var varm när den kom ut, gick i onåd och är tillbaka igen. Funderar pianon, är Tyskland allmänhet varmt för pianon men du måste se till vem som äger bolaget just nu. USA är generellt bra men i vissa fall har de blivit påverkade av asiatiska företag outsourcing till dem för billigare delar (ja, du läste rätt.) Japan och Korea var på outs men de har långsamt förbättrat sin kvalitet genom att köpa andra icke- Asiatiska piano företag. Den verkliga viktigt land att hålla sig borta från, just nu, är något piano tillverkad i Kina.

Vem, vad, var och när
Chinas “dåligt rykte höjer kanske den viktigaste aspekten av denna skrift. Det finns ett antal på varje piano. Med detta nummer din registrerade pianotekniker kan berätta allt du behöver veta om just piano. När den gjordes, som äger företaget, när företaget bytte ägare och där åtgärderna tillverkades. Antalet är ungefär som ett VIN-nummer för en bil.

25.000 pianon och räkna
Några har föreslagit att under de senaste två århundradena har det varit väl över 25.000 märken av pianon. Det är varumärken och inte modeller, märken. Med detta i åtanke är det ganska svårt att ge en fast representation av vad man ska leta efter när du söker efter att en piano baserat på varumärket. Inte vilja återvända till bilen analogt, men, om du sitter i rätt bil du just nu att den bilen är den rätta för dig. Ett piano är ungefär samma idé. När du spelar det du känner bara att ljudet och handling bara fungerar rätt för dina fingrar och öron. Kom ihåg att du är den som kommer att höra pianot mest. Du är den som behöver att gilla dess ljud.

Några ord beskrivning på några pianon
Baldwin-ett bra piano, Bechstien-high end, Boston-mycket bra, Charles Walters-hög kvalitet, Knabe-medelhög kvalitet, Kranich & Bach-nuvarande modellen inte så bra, Steinway – ett bra piano men låter till smaken, Yamaha – underbart , Wurlitzer – inte så ok. Tack vare marbeth.

Köpa piano
Den verkliga sak om att köpa ett piano är att spela och njuta av ljudet. Har checkat ut köper någon som verkligen vet sina grejer. Du köper pianot för dig själv och inte som en investering. Pianon håller föga värde utom för ägaren / spelaren.