rengöring och konservering av träblåsinstrument

Rengöring och underhåll av träblåsinstrument är av stor betydelse fåtal musiker är medvetna of.A gemensamma träblåsinstrument kan minskas till en fjärdedel av sin livstid, om inte få nödvändig treatment.Here är en allmän översikt över enkla underhållet för de vanligaste instrumenten.

språkrör

På grund av kondens, varje munstycke mat, godis etc. utsätts för rost och andra mindre attraktiva beläggning på inside.Therefore, är det viktigt att rengöra regularly.The språkrör är avgörande för ljudet i instrumentet och om det är dåligt ljud få bad.Watch ut för hack eller andra små fel på munstycket, medan detta kan skada läpparna eller förstöra planen.
Språkrör blåsinstrument bör sättas i ljummet såpvatten och rengörs med en liten flaskborste eller pipe-cleaner.The bästa alternativet är naturligtvis att få ett munstycke borste.
Språkrör för träblåsinstrument ska inte rengöras, utan endast torkas med en cloth.Make säker kammaren under chipet är rent, och dont skada / scratch.Musicians själva bör ge nya marker.

flöjt

Flöjt till salu är också ett träblåsinstrument, även om de flesta flöjter idag består av metal.The flöjter har matchande flikar som saxofon och klarinett och kräver proportionerliga försiktighet och maintenance.Its stricktly förbjudna försöka reparera något själv om du inte är en expert.

klarinett

En klarinetter selmer exempelvis kräver samma åtgärder som för saxofon, men kanske ännu mer utsatta för skador om du inte se till att torka ut instrumentet helt, särskilt på vintern time.Remember, är en klarinett av trä som är influated av torra och fuktiga air.A klarinetter selmer får aldrig placeras i en bath.All justering, måste smörjning och reparationer ska utföras av en verkstad eller en expert.

saxofon

Altsax yamaha exempelvis bestå av ett stort antal rörliga delar och de är väldigt utsatta för damages.It är viktigt att instrumentet torkas igenom efter varje session.On alla klaffar det finns små pillows.These torkar ut med tiden och måste vara replaced.It är viktigt att du inte ger instrumentet ett bad, eftersom kuddar kan lossna eller bli destroyed.All justering, smörjning och reparation måste utföras av en expert eller en verkstad.

Köpa träblåsinstrument nätet kräver extra underhåll som du inte vet hur den tidigare ägaren har behandlat hans / hennes instrument.