synthesizer fundamenten klockor

Medan många klanger, som de som kommer från bugade stråkar och träblås, lätt återskapas med syntar, slagredskap är några av de mest knepiga att skapa övertygande emuleringar av. Piano och cembalo är lättast behandlas genom samplade instrument, men de enharmoniska kvaliteter av klockor och instrument xylofon är relativt enklare att skapa. I detta sammanhang hänvisar enharmonic till den relativa balansen av övertoner i en given ljudkälla sakna samband med den fundamentala frekvensen av instrumentet. De flesta instrumenten har harmoniskt relaterade övertoner (som 2: a ordningen) som ökar deras upplevda harmoniska rikedom och skilja dem lättare från andra instrument. Men även om detta är sant för majoriteten av melodiskt instrument, många slagverk trotsa denna regel.

Med dessa idéer i åtanke, låt oss börja skapa en klocka eller xylofon-typ instrument med en klassisk analog synth palett i åtanke. Här oscillator fungerar är viktigare än i många andra typer av ljud, just på grund av den enharmonic balansen av frekvenser så vanliga att akustiska avstämda slaginstrument. Till att börja med så att den första oscillatorn till en hög oktav, med användning av en kvadrat (eller, om för ljus, en triangel) vågform. Detta bör paras med en andra oscillator, vilket är detuned till en enharmonic intervall, företrädesvis större 6th eller annan anteckning utanför den normala harmoniska spektrum. Det är viktigt att blanda den toniska oscillatorn relativt sett högre än den detuned (2nd) oscillator för att bevara den psykoakustiska effekten hos syntetiseraren på en lyssnarens öron. Detta är också förbättrats avsevärt genom förmågan att modulera en oscillator med en annan (även kallad frekvensmodulering) eller förmågan att ringen modulera en oscillator mot en annan (som tar både oscillatorer och utgångar summa och frekvenser skillnaden på deras respektive platser).

De flesta mjukvarubaserade analoga emuleringar och många analoga syntar har denna funktion, och det är oftast ganska lätt att genomföra. Vanligtvis finns det en switch som vänder ring modulering på, och sedan den resulterande (vanligtvis clangorous) tonen kan ändras ytterligare. Om ringen modulering har en mängd funktioner, prova att använda bara lite modulering på detuned oscillatorer, minnas att oscillatorn med planen som spårar ordentligt över tangentbordet bör vara mycket starkare än den enharmonic oscillator. I både ring-och frekvensmodulering, är oscillatorerna allmänt som bärare eller modulatorer, beroende på om de fungerar som ett hörbart ljud källa eller som ett instrument för att ändra klang. Om tonen är för clangorous eller det är för svårt att urskilja ett grundläggande planen, tillbaka av moduleringen eller prova enkla avstämningen som nämnts ovan. Frekvensmodulering låter generellt något annorlunda ring modulering, men dess effekter för bell-typ ljud är fortfarande ganska bra.

Medan filtret är mycket viktigt för de flesta TÄVLINGSLYSTEN ljud, särskilt för att lägga till tecken, i xylofon låter övertonsinnehållet sträcker långt över intervallet för människans hörsel. Därför bör de traditionella lågpass-filter som finns på många analoga instrument inte påverka ljudet. Ett högpassfilter, å andra sidan, kan vara mycket användbar för att rensa bort låga enharmonic övertoner som kan avskärma eller distrahera från den grundläggande planen. Om endast ett lågpassfilter är tillgänglig, föreligger en liknande mekanism fortfarande. Genom att helt enkelt öka resonansen något men lämnar gränsfrekvensen på sin högsta punkt, en relativ minskning i alla frekvenser under cutoff fortfarande förekommer, vilket i själva verket låter som en high-end uppsving med en equalizer. Inte den mest sofistikerade ljud trick, men säkert nyttigt i en nypa.

Den sista delen av klockan ljuder är höljet, vilket är relativt enkelt: noll attack, snabb att måttlig förfall, ingen sustain, och små-till medelstora release. Här dina preferenser bör ha företräde, eftersom varje persons spelstil, etc. kommer variera. Patch på lite reverb eller försening och ha kul!