tips för att köpa gitarrförstärkare

En gitarrförstärkare är en av de tillbehör som du måste ha om du menar allvar med din spelar en elgitarr. En gitarrförstärkare ökar volymen på gitarren och är ett måste om du gör offentliga framträdanden. Gitarrförstärkare kan du också ändra tonen genom att betona eller förtar frekvenser och lägga till specialeffekter elektroniska effekter.

Förstärkaren arbetar i två steg. Den första är förförstärkarsteg som förstärker spänningen på signalen från gitarren. Den förförstärkarsteg tillåter elektroniska effekter som distorsion, reverb och chorus och kontroller som grafiska equalizers. Den andra är effektförstärkarsteg som producerar en högre ström för högtalaren.

Det finns vissa saker som måste beaktas när man köper en Guitar Amp, särskilt en akustisk typ.

1.Construction: Gitarrförstärkare kan antingen använda rör eller transistorer. Förstärkare med transistorer är billigare och kommer sannolikt att pågå längre. Förstärkare med rören ger bättre ljud. Emellertid tenderar de att brännas ut och måste ersättas. Gitarrförstärkare med rör kan också förvränga signalen när man trycker för hårt.

2.Noise: När du köper en gitarrförstärkare, en av de saker som du behöver för att hålla utkik efter är det ljudproduktion. Ett klart ljud är önskvärt. Det ska inte finnas några väsa eller knaster. De gitarrförstärkare bör inte producerar ljud när de inte används. De bör också ha grundläggande kontroller som bas, volym och diskant, reverb funktion och en extra ingång. Denna aux-ingång ger dig möjlighet att ansluta en CD eller en MP3-spelare till förstärkaren.

3.Speakers: Högtalare separeras eller kombineras. Kombinationen design innehåller förstärkaren och högtalarna i ett skåp och därmed är gynnsamt för transporter. Du kan också välja en separerad typ som har förstärkaren placeras på toppen av högtalaren skåpet. Denna design är positivt om det finns många talare. Du kan också välja akustisk gitarrförstärkare som har hörlursuttag. Detta gör att du kan lyssna på gitarren utan att störa andra människor.

Du kan välja från ett brett spektrum av ampere som inkluderar hårdrock förstärkare stil gitarr och förstärkare akustiska. Ditt val av förstärkare beror på dina personliga behov, dock alltid se till att du är väl informerad. Du kan alltid köpa ampere genom nätet, och olika webbplatser är utformade för att hjälpa köpare att välja rätt förstärkare.