blues nybörjare gitarr

Varje blues nybörjare gitarrist kommer att behöva lära sig ackord och ackordföljder som används i blues. När du börjar att lära sig spela gitarr du kommer att lära sig öppna ackord som är mest en fråga om praktik utan alltför mycket smärta, men blues musik gör tung användning av sjunde ackord som är ibland lite knepigt. Du kan använda större eller mindre ackord utan den sjunde om du vill, men om man lyssnar på en gitarrist som spelar blues med sjunde ackord, kommer du att se att känslan är mycket starkare.

Utan att gå in på teorin bakom sjunde ackord, vad du behöver veta för tillämpningen av denna handledning är att du kan behöva använda alla fyra vänstra fingrar att gräma sjunde ackord. G7 ackord är ganska enkelt men C7 ackord och B7 innebär påtryckningar på fyra gitarrsträngar. Detta innebär användning av Pinky, som kommer att behöva en hel del praktik.

Tricket att byta till eller från en sjunde ackord lära sig att göra så få rörelser som möjligt. Varje onödiga rörelser är lärt av din muskel minne. Dina fingrar vet inte att vissa rörelser inte behövs för ett ackord förändring – din hjärna kommer att behöva bestämma hur man genomför släta ackordändringar medan din kropp klockor och lär sig som det utför de inblandade rörelser.

Ett grundläggande knep för blues nybörjare gitarrist är att märka när man lyfta fingrarna från greppbrädan. Byte från ett mollackord till C-dur ackord innebär att man går bara den tredje finger på vänster hand från andra bandet på den tredje strängen på tredje bandet av den femte strängen, men nybörjare gitarrister kommer ofta göra detta ackord förändring genom att lyfta alla fingrar av gamla ackord position och ersätta dem i nästa ackord form.

En grundläggande ackordföljd i tonarten E kan lätt dras av blues nybörjare gitarrister. Den innehåller ackord E, E7, A7 och B7:

e e e e | e e e e | e e e e | E7 E7 E7 E7 |

A7 A7 A7 A7 | A7 A7 A7 A7 | e e e e | e e e e |

B7 B7 B7 B7 | A7 A7 A7 A7 | e e e e | e e e e |

Här är fliken för E ackord:

e ———————– |

b ———————– |

g ——– 1 ————– |

d —— 2 —————- |

a —- 2 —————— |

e – 0 ——————– |

Den E7 ackordet är detsamma men har en D-tonen tillsätts vid den tredje bandet av den andra strängen:

e ———————– |

b ———- 3 ———— |

g ——– 1 ————– |

d —— 2 —————- |

a —- 2 —————— |

e – 0 ——————– |

Den B7 ackord är lite pinsamt eftersom alla fyra fingrar trängs tillsammans:

e ———- 2 ———— |

b ——– 0 ————– |

g —— 2 —————- |

d —- 1 —————— |

a – 2 ——————– |

e-x ——————— |

Och här är A7 ackord:

e ———— 0 ———- |

b ———- 2 ———— |

g ——– 0 ————– |

d —— 2 —————- |

a —- 0 —————— |

e – x ——————– |

Den sjunde ackord kommer att ta lite tid att vänja sig, men ett par veckors daglig praxis kommer snart få dig att spela dessa ackord som om du hade vuxit upp med dem. När du har grundläggande ackord former, öva ackordföljd sakta att vänja sig att gå från ett ackord till ett annat.