mina olika typer av musikstudenter

Detta är lite, hur jag blev en liten tid musiklärare. Min egen musiklärare var en långhårig, kort, kraftig kille som heter Timir. Han undervisade musik i vårt företag sponsrade klasser på varje söndag. Jag hade redan spelat runt med min gitarr för ett par månader innan jag samlat tillräckligt med mod för att gå och ta en titt i hans klass.

Många människor omgav honom eftersom det var en introduktion klass och han sade “Det första du behöver göra är att köpa en gitarr” … och han förklarade vad gör gitarren ska vara osv ..

Så jag gick med i klassen och fick sin standard likgiltighet i gengäld. Jag fick senare veta att han var likgiltig för dig som standard tills du dök upp minst 5 gånger i rad. Senare fick jag veta orsaken … de flesta kom med visioner av sten börjar hoppa runt eller älskare pojkar sitter med en flicka som spelar en låt på gitarr.

Men när de får veta att de inte ens kan spela ett ackord eller en följd av 5 noter hyggligt efter 3 veckors praktik, sina drömmar ge efter för verkligheten och sina gitarrer till salu i vårt företag hemsida.

Musikundervisning kan vara ganska intressant … så jag blev mer kunnig, jag hittade ett par storögda “fans” omger mig. Det verkar som jag var den enda eleven bland ett hundratal som kunde spela gitarr och sjunger också anständigt samtidigt.

Så jag blev lite, halv-lärd lärare i min egen rätt. Flickorna verkar särskilt ganska fascinerad med någon bara försöker sjunga, än mindre någon som kan bära en melodi till en viss grad av värdighet.

Så snart, var jag en musiklärare, men liten tid. Jag gick på musik webbplats (s), hämtat några ackord, gjorde lite övning och skulle spela den för flickor, ignorera pojkar och sedan gå vidare och få sällskap av några andra tjejer under lunchen. Det har pågått ett tag nu och jag är verkligen njuter av det. Under denna tid har jag lärt mig lite om undervisning musik under tiden.

För att hålla eleverna återvänder till dig under en tid, är första sak att imponera på en ny elev genom att spela din bästa låt. Du måste bli sin instant förebild eller du kommer snart att förlora dem. Själv var jag inte sysslar med någon betalning, eftersom jag inte fick någon.

Därför, om det är en pojke, berättar jag för honom hur svårt det kommer att bli och att det är en lång resa etc. Men om det är en flicka, jag bara uppmuntra henne att komma hit och lära sig med mig under en lång tid. Sedan finns det uppriktiga studenter och det finns snabba resultat arbetssökande. De uppriktiga typerna är intresserade av grunderna medan andra är glada att lära sig en låt halvhjärtat och spela upp den i mer mediokra sätt.

Det finns de som är systematisk och sedan finns skjutglada typer. De skjutglada som finns i två varianter, först bara otålig. Denna typ kommer att fortsätta att göra samma misstag och egentligen inte lära sig i slutet av den. Sedan finns duktiga cowboys, som är otåliga eftersom de lär sig saker väldigt snabbt.

Jag gillar denna typ, eftersom de ger mig omedelbar kredit för undervisning vissa trick så väl. Det finns några som har fastnat i gamla hjulspår, de bara fortsätta spela samma sak i flera månader utan att inse att de inte riktigt har kommit. Sedan finns det de som inte skulle avsluta en melodi halvvägs innan du hoppar till en annan.

Jag har utvecklat min egen smak för studenter för vilka jag är verkligen villig att spendera lite ansträngning. Naturligtvis är alla flickor kvalificerar, men för filtrering andra, jag lär mina egna (riktiga) musiklärare tricks på att undvika vissa och fokusera på andra. Jag tror att en 80/20 principen gäller väl att musikundervisningen som i något jobb, som kräver en hel del tålamod och hårt arbete.