bob marley – pågående historia

Robert Nesta Marley, som är mer känd som Bob Marley har betraktats som en Rastafari profet i sitt hemland Jamaica. Han har kommit in på scenen världsmusik för en lång närvaro, spåras även efter hans död. Bob Marley wass känd för popularisering av reggae genren utanför Jamaica. För närvarande, hans relativa efterträdare återupptar Bob Marleys konstinstitutioner. Bob Marley är far till 12 barn och de alla följa den väg av deras överordnade.

De fyra äldsta barnen Ziggy, Sharon, Cedella och Stephen in sin första singel “Children Playing in the Streets” i den tidiga barndomen. Låten är skriven av Bob Marley för Ziggy Marley och Makers Melody bandet, bestående av hans fyra barn. De turnerade och spelade gemensamma spelningar med Bob Marley, som strävade efter att förena barn och därmed organiserat dem i ett band.

1985 Ziggy Marley och Makers Melody släppte sitt första album “Play the Game Right”, som nominerades till en Grammy i slutet 1985. En annan CD-album “Conscious Party” släpptes 1988 och blev genast platina en. Det var kritiskt och populärt framgångsrik och inkluderade en sång, senare nominerad till Grammy som bästa Reggae Recording.

Bandet är nu upplever en konst stiltje. Samtliga medlemmar är huvudsakligen engagerade i att främja sina solo bärare. Stephen Marley kom också upp med en idé att samarbeta med hans bröder Rohan, Julian och Damian att lansera projektet “Ghetto Youths International”, skapas för att främja unga begåvade musiker från Jamaica.

Den yngste sonen till Bob Marley en Grammy-vinnande reggae artist Damian står nu inför sin guldålder. Som av 2006 släppte han tre album. Den “Välkommen till Jamrock” var nominerad till så många som fyra internationella utmärkelser och blev 2002 mottagare av Grammy Award för Best Reggae Album. Damien har spelat sedan han var 13, till skillnad från sina syskon hans musikaliska specialitet är “DJ”, den jamaicanska stilen av “rapping”, som vissa anser en föregångare till modern hip-hop.