Den italienska folksånger

Italienska folksånger består av olika influenser från de olika regioner som folket hagel från. Detta beror på att den nationella återföreningen skedde efter mycket lång tid på grund av vilka de separata kulturerna förblev un-homogeniserad leder till har beroendet av folkmusik på geografisk positionering. Generellt sett har italiensk folkmusik ganska djup och komplex historia.

Italiens folkmusik är indelad i olika sfärer av geografiska influenser nämligen norra, mellersta, södra, Sicilien och Sardinien.

Norra och centrala folkvisor:
Den norra populationen av Italien härlett sin musik från sina rötter. Historiskt uppvisade regionen Celtic och slaviska influenser i deras kultur. Det härstammar det låtar från områden som Piemonte och Lombardiet. Staden Genua anses vara hem för “Trallalero” som är en form av musik där en polyfonisk sångstil utförs med hjälp av fem röster, bland vilka leder röst imiterar en gitarr.

Norra och centrala Italien är välkända för den medeltida sung poesi kallas ‘Ottava Rima “. Detta utförs av “Poeti Contadini ‘eller’ böndernas poeter”, som i huvudsak använder dikter av den grekiske poeten Homeros eller den berömda italienska poeten Dante. Dessa dikter var generellt kännetecknas av moderna texter som behandlar politiska eller sociala frågor. Bland all poesi som finns i Italien, är toskanska folkdiktning anses vara närmast i form och stil till finkultur poesi.

Southern folksånger:
Folk musikalisk tradition i södra Italien omfattar religiös musik. Låtarna är beroende av rytmer som är beroende av vilken typ av sjukdomen. En berömd folkdans kallas “Tarantella” utförs för att bota bett av “Lycosa Tarantula”. I detta en kvinnlig dansare uttömmer sig själv genom att utföra och rytmen i musiken och använda låten är unika för den exakta typ av spindel. Regionen Puglia är hem till en hel blåsorkestrar som också arbetar i samarbete med jazzmusiker.

Sicilianska folksånger:
Sicilien har varierande musik och anses som hem för ett stort antal kristna religiösa musik som inkluderar “Cappella” religiösa sånger, en form av musik där sångaren sjunger utan instrumental ackompanjemang. Det finns många blåsorkestrar också som spelar låtar från distinkt repertoar. Sicilianska musik omfattar också skörd låtar och låtar arbete som är dedikerade till jordbruksmark.

Siciliens historiska förbindelser med fastlandet Italien och i tidigare dagar med greker, normander, franska och spanska gör sin musik skiftande. På grund av detta finns det en unik blandning av musikaliska element på ön.

Sardiska folksånger:
Sardinien är den mest kulturellt distinkta i samtliga regioner i Italien. Denna isolerad ö är mer känd för de “Tenores ‘polyfoniska sång. Deras heliga sånger “Gozos ‘och’ Launeddas” – i grunden en trä blåsinstrument som är en typ av triple klarinett används spela vissa komplexa musikstil som över tiden har nått internationell uppmärksamhet. Det kan spelas med hjälp av omfattande variationer som tillämpas på några melodiska fraser som kan göra en enda låt varar ungefär en timme.

Den “Otava” är en åtta linje strofen och är en vanlig form av texter i Sardinien. Denna typ av variation ger en artist eller sångare en viss mängd improvisation.

Den lantliga mässande av “Tenores” i polyfoniska ljud sjungs på fyra vokala delar som är “BASSU ‘eller bas mesa,’ Boghe” eller mitten, “Contra” eller en disk och “Bhoge” eller ledaren och sångare.

De heliga “Gozos” eller heliga sånger hörs under religiösa högtider.