Diana Ross – verkligen chefen

När Motown firar sitt 50-årsjubileum, ett av de namn som kommer att vara talade om som synonymt med utformningen av Motown historien kommer att Diana Ross. Diana Ross är inte bara sångare i The Boss, kunde hon bildligt kunna kallas en av de första cheferna i Motown såvitt inverkan hon hade på etiketten. Som sångare i The Supremes som började som Primettes, slog Ross rytm och blues scenen med en kraft och styrka som kan kännas ända fram till idag.

Med The Supremes Diana Ross hjälpte till att göra Motown på 1960-talet. De var utan tvekan den främsta kvinnliga gruppen på tiden och gick långt utöver vad de någonsin drömt om när de bildade Primettes 1958. Amerika älskade Diana Ross och Supremes och Motown älskade den framgång de tog i. Sannerligen, rivaliserade allt detta kvinnliga R & B-gruppen Beatles i internationella popularitet. Detta är en popularitet som alltid har tillskrivits Ross otroliga sång. Hon var verkligen kraften bakom gruppens framgångar. Så mycket så att Motowns Barry Gordy beslutat att byta namn på gruppen Diana Ross & The Supremes.

Kapitalisera på hennes framgång Diana Ross började sin solokarriär i slutet av 60-talet och började en virvelvind karriär framgång som soloartist. Med produktionsteamet bakom henne i Ashford och Simpson gick Diana Ross på att bli den mest framgångsrika sångerskor i berget genren. Hon var en av de få kvinnliga vokalister att framgångsrikt gå över till filmen vunnit en Golden Globe och inhämtar nomineringar i hela 70 och 80-talet. Hennes hit The Boss har täckts av många framstående konstnärer inklusive Ashford och Simpson som skrev låten för Ross. I sin karriär har hon sålt över 100 miljoner skivor och var den första kvinnliga artisten att ha sex nummer ett träffar.

Diana Ross är en stapelvara i den amerikanska R & B framgångshistorier och var avgörande för att hjälpa våren Motown som en etikett på den amerikanska musikscenen. Med The Supremes, liksom hennes framgångsrika solokarriär har Ross blivit en symbol för Motown och en ikon av amerikansk musik. Ms Ross har levererat över 5 årtionden av hits och har blivit en kulturell koloss till sina fans samt blivande kvinnliga musiker. Diana Ross är en amerikansk skatt och Motown är en amerikansk framgångssaga.