gitarr mallar för gitarr byggnad noggrannhet

Om du har köpt Guitar delen Template Set av gitarr planer, föra PDF till skrivaren och få minst en uppsättning av planer. Beställ en extra uppsättning så att du har en säkerhetskopia.

Klipp ut varje enskild mall form. Inget behov att vara mycket noggrann i ditt skärning. Lämna ungefär en 1/2 “marginal runt varje mall linje.

Välj en långvarig mall material:
Det finns ett par alternativ som jag skulle vilja föreslå för mallar.

1) 1/8 “Plexiglas:… Plexiglas är tydlig, stark och stabil Det är kristallklart, så att du kan se igenom det, och du kan göra fina klara inpassningslinjema på sin yta Trots Plexiglas är ganska stark, är det också ganska skör och om du tappar den på ett hårt golv det kommer att spricka om den träffar bara fel.

2) 1/8 “Lexan:.. Detta är min favorit mall materialet Lexan inte kommer att gå sönder eller spricka (Notera att Lexan ofta används för glasning skottsäkra applikationer) Var medveten om att Lexan kan vara lite envis för att arbeta… Konsistensen på produkten är att den finns i ett halvflytande tillstånd. När du klipper det, kan du berätta verkligen hur mjuk den här produkten är att sågklingan smälter plåten något. Enkelt sönderdelade genom materialet mycket långsamt. De andra negativa inslag i Lexan är att det repor ganska lätt. Det är mycket tydligt och har stora se-igenom egenskaper, vilket möjliggör enkel placering.

förbereder sig för att skära mallarna:
Den Lexan eller Plexiglas anländer med skydd papper fäst på båda sidor. Ta inte bort detta skydd papper för nu. Ta lite 3M spraylim och spraya baksidan av ditt papper mall som du skär ut. För att nå maximal klibbighet, låt limmet stå i några minuter.

Placera mallen försiktigt med båda händerna. Försiktigt please ned det övre vänstra hörnet av papperet på mallen materialet. Låt inte någon annan del av papperet vidrör mall materialet eller du kommer att börja om från början. Fortsätt att hålla den motsatta änden av pappersmallen upp med höger hand. Nu försiktigt försegla ner papperet till mallen material med han lämnade handen.

mall skärning:
Försiktigt skära runt mallen materialet, med hjälp av en bandsåg. Ställ sågen på ungefär en 3/4 “skärdjup. Bara att gå mycket långsamt och ta din tid med denna skärning. Detta är frihandskapning så försiktigt skära så att bladet bara missar översikten (på utsidan av det). Du bör se bara en flisa av vitt mellan snittet och mallen kontur. Behåll denna flisa av vitt exakt som du skär!

Sand kanten av mallen:
Eftersom det finns såg märken kvar på mallen kanten, måste vi sand dessa smidigt. Detta kan genomföras antingen för hand slipning, en trumma slipmaskin eller en stationär Bandslip med ett fastsatt staket. För att säkerställa noggrannhet, sand ända fram till linjen och inte förbi den yttre omkretsen av linjen.
Med den översta mallen, kan du nu få redo att markera stag hålen avsluta registreringen. Använd en skrapa syl och försiktigt och kraftfullt placera en körnare mitt i centrum av varje stag ände, nära omkretsen av mallen. Också markera mitten av ljud-hålet och den globala mittlinjen av gitarren.

borra registrering hålen:
Om du har tillgång till en stationär borr press, använd den för att borra din registrering hål. De registrerings hålen ska vara dimensionerade för att matcha märkningsapparaten du kommer att använda för att markera stag slutar osv. Jag föredrar att använda en Pentel penna eller en repa syl. Mina är 1/32 “hål som tillåter spetsen på en Pentel typ blyertspenna åtkomst.

avslutande stegen:
Ta det särskilda skydd papper från båda sidor av mallen materialet.
Du bör nu märka ut centrum-linjen tydligt för varje stag direkt på ytan av mallen. Bara ansluta prickar. Du kommer att uppskatta detta när de fastställer ut dina hängslen. Var noga med att markera den globala mittlinje gitarren på mallen ansiktet också. Var noga med att göra detta märke ‘rätt på pengarna “. Eventuellt ange var andra bitar på mallen ansiktet. Dessa kan vara sådana saker som ljud-håldiameter, placering av bron och bron plattan och mer. Om du vill kan du borra registrering hål för dessa element också, så du kan enkelt markera dem på gitarr trä.

Slutligen, skär en 3/8 “diameter hål i mallen för att enkelt hänga den på väggen.