hård svans gitarrer vs flytande bro gitarrer

En vanlig jämförelse, särskilt när det gäller att köpa en ny gitarr (eller din första gitarr), är jämförelsen mellan hård svans och flytande gitarrer bro. Vanligtvis Frågan står så här: “Vilken typ är bäst?” Tja, är ingen bättre – de är olika. För dig den hårda svansen kan göra ett utmärkt jobb, men flytande bro kan fungera mycket bättre för en annan gitarrist. Detta beror delvis på din nivå och en hel del på din spelstil.

Nu, när det gäller kompetensnivå, hård svans gitarrer är en självklara valet för nybörjare, helt enkelt på grund av det faktum att de kan ställas in och träs mycket lättare jämfört med de flytande bro gitarrer där du brukar ha för att justera fjäderspänningen, Fininställning och intonation med nästan varje restringing. Å andra sidan, flytande bro gitarrer kan du göra riktigt häftiga effekter svajarm som är samtidigt mycket imponerande och inte kräver alltför mycket övning att behärska. En sak är dock säker – oavsett om du köper en hård svans gitarr eller inte, inte köpa en billig en. Sikta på något i medelklass eller bättre, annars vara beredd på några allvarliga tuning problem, som din gitarr att komma i otakt när du böjer, eller i allmänhet har en felaktig intonation som inte kan justeras. Tänk på att ha en perfekt avstämd gitarr är ett måste för varje gitarrist!

När det kommer till din spelstil skillnaden mellan dessa två typer av gitarrer blir mycket mer anmärkningsvärd. Om du vill utveckla dig själv som en mångsidig gitarrist, som är känd för att spela med många band och i många genrer, får en hård svans gitarr vara ett bättre val för dig. Det finns bara en enkel anledning till det – guitar tuning. Leka med olika band, kommer du att märka att en av dem har en annan inställning. Föreställ dig själv i en situation där du spelar jazzstandards med ett band stämd i E standard, i ett hårdrocksband stämd i Ess och i en post hardcore band stämd i Drop C, och du har lovat att repetera med dem alla i 1 enda dag. Nu med den hårda svansen gitarr du kommer att kunna ställa om i bokstavligen 5 minuter före varje repetition, samtidigt med den flytande bron gitarr, kommer du i bästa fall spendera en halvtimme att justera fjäderspänningen, finjustering och intonation.

Samtidigt, om din gitarr hjältar är namn som Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Eddie van Halen eller någon annan rockgitarrist, är en flytande bro gitarr vägen att gå, eftersom endast en sådan gitarr du kommer att kunna att göra alla sina häftiga gitarr tricks. Enkelt sagt, svajarm används mycket i tung musik och om du vill låta som dessa gitarr virtuoser, får du oftast måste veta hur man använder den. En annan fördel som den flytande bron ger dig är förmågan att göra vibrato med det istället för med din nötning hand. Många gitarrister har inte ett bra vibrato och exakt whammy bar är det som räddar dem.

Så, granska din teknik och dina planer för framtiden och göra ett val som kommer att tjäna dig väl. I bästa fall köpa både en hård svans gitarr och en flytande bro gitarr och se vad som fungerar bäst för dig.

Ha roligt att spela!